6-30-%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%89%cf%83%ce%b7

Μια εξαιρετικά σημαντική, πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε χθες Πέμπτη και συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Επιμελητήριο Λασιθίου, υπό την οργάνωση, την εποπτεία και την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου Γεωργίου Μαμάκη και με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων, που ξεκινούν στην Κρήτη, στηρίζοντας την επιμόρφωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όπως τονίζει στην ΑΝΑΤΟΛΗ (αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση) ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα δια Βίου Μάθησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, «από τον Άγιο Νικόλαο ξεκινά ένας φετινός κύκλος σεμιναρίων, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι διευθυντές των Σχολείων σ’ ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Πώς θα διαχειριστούν δηλαδή την καθημερινότητα και τις δυσκολίες λόγω έλλειψης πόρων.

Στόχος του διήμερου σεμιναρίου, που διοργανώθηκε στον Άγιο Νικόλαο, είναι η ενδυνάμωση και στήριξη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την αποτελεσματικότερη άσκηση του διοικητικού, του οργανωτικού και του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου. Μέσα από αυτό επιδιώκεται να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές αρχές της οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης, να αναπτύξουν μια πιο πλατιά αντίληψη του εκπαιδευτικού συστήματος ως ουσιώδους στοιχείου του ευρύτερου κοινωνικού συστήματος και να αντιληφθούν το δυναμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα, καθώς και τη λειτουργία αυτού ως ανοικτού συστήματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ