Αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ διεκδικεί από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδη, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του σε μία λακκούβα στο χώρο όπου προπονείτο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων ενώ είχε προπληρώσει εισιτήρια και διαμονή για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.

Ο αθλητής, που επανειλημμένως είχε ζητήσει από την διεύθυνση του ΟΑΚΑ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της ζημιάς στο σημείο που τραυματίστηκε, κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη.

Οπως αναφέρει σε αυτή : « Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο ΟΑΚΑ…. το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».

Το ατύχημα

Ο Κωστας Φιλιππιδης τραυματίστηκε στις στις 19 Ιουνίου 2017, όταν επιχειρούσε κατά την διάρκεια της προπόνησής του το τελευταίο βήμα πριν το άλμα. Τότε όπως λέει «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγόμενου, που υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγόμενου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Αδιαφορία

Στην αγωγή του ο γνωστός αθλητής αναφέρεται και στις προσπάθειες που έκανε τόσο ο ίδιος, όσο και ο προπονητής του για την έγκαιρη αποκατάσταση της λακκούβας. Ωστόσο, όπως σημειώνει «παρά τις διαμαρτυρίες μας για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος… η διοίκηση του εναγόμενου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του
ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».

Λόγω του σοβαρού τραυματισμού του ο Κώστας Φιλιππίδης έμεινε εκτός γηπέδων κι ενώ επρόκειτο να συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς αγώνες. (www.real.gr)