ΚΑΙ να, έφτασε η μεγάλη ώρα για το «ψέμα» της ΕΘΟΑΝ.

Πρεμιέρα απόψε για το «Ψέμα στο ψέμα» από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αγίου Νικολάου, που επιμένει στην κωμωδία, γιατί τη… χρειαζόμαστε.

Την έχομε πάσα ανάγκη!

Ξεχωριστό στοιχείο της τωρινής παραγωγής ότι είναι ολιγοπρόσωπη, μετά τις πολυπληθείς υπερπαραγωγές των τελευταίων ετών, που γέμιζαν εντυπωσιακά από κόσμο τη σκηνή.

Αλλά και ότι τρεις από τους οκτώ πρωταγωνιστές είναι  πρωτοεμφανιζόμενοι.

Για πρώτη φορά θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο θεατρικό σανίδι!

Merde! που λένε στις πρεμιέρες οι Γάλλοι.

Και αν δεν ξέρετε τη μεταφορική σημασία της γαλλικής λέξης στο θέατρο, δεν πειράζει…

 

35ο έργο

Απόψε λοιπόν, ξεκινούν οι παραστάσεις της νέας δουλειάς της ΕΘΟΑΝ της 35ης στη σειρά, με το θεατρικό έργο «Ψέμα στο ψέμα» («Τhe lying kind») του Άντονι Νίλσον.

Μια μαύρη κωμωδία, που σκηνοθετεί ο Αγιονικολιώτης σκηνοθέτης Γιάννης Ξανθογεώργης, που εξελίσσεται με μια σειρά… παρεξηγήσεων, που οδηγούν από ψέμα… σε ψέμα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να περιπλέκεται με τρόπο που να γεννά πολύ γέλιο. Δυο αστυνομικοί ανακοινώνουν σε δυο γονείς ότι η κόρη τους σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα… Ξεκινά έτσι η μια γκάφα πάνω στην άλλη, με ταχύτητα που κρατάει σε εγρήγορση ηθοποιούς και κοινό.

Τους ρόλους των δύο αστυνομικών παίζουν οι Αντώνης Νοτάκης και Μανόλης Αποστολάκης, τη γειτόνισσα η Σοφία Χειρακάκη, την οικοδέσποινα η Μαρία Σπαθαράκη, τον οικοδεσπότη ο Παύλος Παπαδόπουλος, τον παπά της ενορίας παίζει ο Κλέαρχος Κορκιδάκης, η πρωτοεμφανιζόμενη μαθήτρια Λυκείου Άννα Σιράτζε στο ρόλο της κόρης της οικοδέσποινας και σε «γκέστ» ρόλο η Βίκη Μαυροειδή.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως 19 Μαρτίου, με μια ενδιάμεση παύση στις 14 Μαρτίου που δεν θα δοθεί παράσταση.

Πωλήσεις εισιτηρίων θα γίνονται 18.00–20.00 καθημερινά, στο φουαγιέ του ΡΕΞ. Προκρατήσεις θέσεων δεν θα γίνονται και οι θέσεις θα κλείνονται με την παραλαβή των εισιτηρίων.