Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού Περιβάλλοντος ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το τμήμα του ΒΟΑΚ από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Υποδεχόμενος τον Υπουργό, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή και αποτελεσματική συνεργασία με κορυφαίο παράδειγμα την υλοποίηση του σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη μέσα που δημόσιους πόρους που ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκ. ευρώ.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στο αίτημα που διατύπωσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας του να συνδράμει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το τμήμα του ΒΟΑΚ που θα εκτελεστεί ΣΔΙΤ από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη και ζήτησε παράλληλα να ολοκληρωθεί η μελέτη από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο για να ξεκινήσει το έργο. Υπογράμμισε δε πως πρέπει να ξεκινήσει η μελέτη του Στρατηγικού Σχεδιασμού από τα Χανιά έως την Κίσσαμο κι από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία.

Τέλος, ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε να δημοπρατηθούν τα έργα των 25 εκ. ευρώ για την οδική ασφάλεια βρίσκονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και η υλοποίησή τους μπορεί να προχωρήσει γρήγορα, αναβαθμίζοντας τον υφιστάμενο δρόμο.