«Ποδαρικό» τη νέα χρονιά για το προεκλογικό σκηνικό, έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού, ο Μιχάλης Λεμονής, ανακοινώνοντας την παραίτηση και αποστασιοποίησή του από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Ο Μιχάλης Λεμονής επέλεξε να… κατέβει από το τρένο, μόλις 4,5 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Βέβαια, η πληροφορία για τις επαφές που είχε με τον υποψήφιο Νίκο Κοκκίνη κυκλοφορούσε στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ από το φθινόπωρο… Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε ζητήσει από τον κ. Λεμονή να του απαντήσει αν δεχόταν να τον συμπεριλάβει και στο νέο ψηφοδέλτιο, εδώ και αρκετό καιρό. Οι μήνες περνούσαν, αλλά ο κ. Λεμονής δεν αποσαφήνιζε τη θέση του, μέχρι την περασμένη Παρασκευή που εκλήθη από τον κ. Ζερβό στο γραφείο του, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα. Εκεί ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στηρίξει τον Νίκο Κοκκίνη – κάτι που όπως είπε και του ιδίου του πρώην συνεργάτη του, το εγνώριζε από καιρό…

Τη Δευτέρα ο κ. Λεμονής υπέβαλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο, θεωρώντας ως «ασυμβίβαστο» την παραμονή στη θέση του προέδρου του ΟΚΥΔΑΝ που του εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος, ενώ θα έκανε αγώνα για άλλον υποψήφιο δήμαρχο… Ο κ. Ζερβός δεν απαίτησε την άμεση παραίτησή του, αλλά να παραμείνει μέχρι τον ορισμό του αντικαταστάτη του στο Δ.Σ. του ΟΚΥΔΑΝ, αλλά ο κ. Λεμονής προτίμησε να αποχωρήσει άμεσα.

Ήδη, όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, έχει βρεθεί η αντικαταστάτρια του κ. Λεμονή, η οποία μάλιστα έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος του ΟΚΥΔΑΝ. Δεν είναι αιρετή, το δε όνομα της νέας προέδρου θα ανακοινώσει ο δήμαρχος εντός των επομένων ημερών.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ