Ανοικτή συζήτηση για τις συνθήκες προσβασιμότητας και διαβίωσης των ΑμεΑ πραγματοποίησε ο συνδυασμός ‘Νέα Πορεία’ του υποψηφίου Δημάρχου Αγ. Νικολάου Γιάννη Ανδριώτη το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Παρουσία υποψηφίων με το συνδυασμό και πολιτών, μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ, παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις και οι στοχεύσεις του συνδυασμού απέναντι στις ελλιπείς υποδομές που όπως ειπώθηκε υπάρχουν στην πόλη του Αγίου Νικολάου (σε σημεία της πόλης, δημόσιους χώρους, δημοτικά κτίρια, παραλίες, κ.ά.).

Η κ. Μαριλένα Μοδάτσου – που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα και επίσημα την υποψηφιότητά της με το συνδυασμό –  αναφέρθηκε στην ισχύουσα νομοθεσία και σε γενικές πληροφορίες/στοιχεία για τα ΑμεΑ, ενώ, συνοδεία σχετικού φωτογραφικού υλικού, παρουσίασε σημεία στην πόλη του Αγίου Νικολάου, όπου οι δομές για τα ΑμεΑ είτε απουσιάζουν, είτε είναι ελλιπείς και προβληματικές – όπως έχει καταγραφεί σχετικά και από την «Επιτροπή Προσβασιμότητας» του συνδυασμού.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κ. Δέσποινα Κουτάντου, από την Ομάδα Επικοινωνίας, που αναφέρθηκε στις βασικές στοχεύσεις και επιδιώξεις του συνδυασμού απέναντι στα προβλήματα αυτά: δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης ΑμεΑ, τηλεφωνικής γραμμής αποκλειστικής εξυπηρέτησης ΑμεΑ, περιπατητικών διαδρομών στις τοπ. κοινότητες, πρόσβαση σε δημοτικές υπηρεσίες, παραλίες, κλπ. Επίσης, έγινε και διάλογος σχετικά με τους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Ανδριώτη να παίρνει το λόγο και να τονίζει, μεταξύ άλλων, πως “σήμερα από εδώ δέσμευσή μας είναι πως για αυτά τα άτομα ότι είπαμε, ράμπες, πρόσβαση σε παραλίες, δημοτικές υπηρεσίες, θα γίνει”. Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό για ότι “ενώ κάναμε έκκληση να είναι εδώ άτομα από τα ΑμεΑ, τους εστιάτορες, τους εμπόρους, τα σχολεία, κανείς δεν είναι εδώ”. Οι δηλώσεις του κ. Ανδριώτη αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ν.Σ.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας