Συνάντηση με τον Διονύσιο Μακρή, ειδικό σύμβουλο του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, από τον οποίο και ενημερώθηκε διεξοδικά για την πρόοδο στο σχεδιασμό και προώθηση του τμήματος του ΒΟΑΚ από Άγιο Νικόλαο μέχρι Νεάπολη. Ο κ. Ζερβός έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες στην ΑΝΑΤΟΛΗ:

«Φαίνεται ότι οι περισσότερες από τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχουν γίνει αποδεκτές στο σχεδιασμό και μελέτη του έργου. Μάλιστα συζητήσαμε αναλυτικά το θέμα του κόμβου της Νεάπολης.

Εξήγησα ότι εγκαταλείποντας την πρόταση για «κόμβο – διαμάντι» στο ύψος της Βουλισμένης είναι προτιμότερο να εξεταστεί βελτίωση του υφιστάμενου κόμβου της Νεαπόλεως, αφού και οι απαλλοτριώσεις θα είναι λιγότερες και η ροή της κυκλοφορίας προς τη Νεάπολη είναι ομαλότερη, σε σύγκριση με το προηγούμενο σημείο. Νομίζω ότι έγινε αντιληπτό. Πιθανόν να χρειάζεται μια αίρεση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να προχωρήσει το θέμα αυτό και πιστεύω ότι είναι εφικτό.

»Σε όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων που έχομε κάνει για τον κόμβο στον Ξερόκαμπο, στη δυτική είσοδο της πόλεως του Αγίου Νικολάου για να αποφύγουμε τη λύση «κόμβου – τρομπέτα» που είχε κατ’ αρχήν υποβληθεί, φαίνεται να υπάρχει πλέον συναντίληψη. Η λύση «τρομπέτα» δημιουργούσε τεράστια προβλήματα σε λειτουργούσες επιχειρήσεις (πρατήρια καυσίμων, αντιπροσωπείες, συνεργεία κλπ.) απαιτώντας και μεγάλες απαλλοτριώσεις γης και κατασκευή βοηθητικών δρόμων. Επίσης, διατηρείται η οδική σύνδεση στο ύψος των Λακωνίων με το ένα οδικό ρεύμα του ΒΟΑΚ».

Ο κ. Ζερβός επεσήμανε ότι η σύνταξη της μελέτης του οδικού αυτού τμήματος είναι σε εξέλιξη και, όπως έχει ανακοινωθεί και επιβεβαίωσε και με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, το τμήμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ν.Τ.