Παρουσία του επικεφαλής της κίνησης, Γιώργου Πιαγκαλάκη, υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και μελών της κίνησης πραγματοποιούνται περιοδείες από άκρη σε άκρη του νησιού. Το περασμένο σαββατοκύριακο κλιμάκια της κίνησης στο Ηράκλειο περιόδευσαν στη Μεσσαρά, τη λαϊκή των Μοιρών, το Αρκαλοχώρι και τις Αρχάνες, ενώ στα Χανιά στο Καστέλλι Κισσάμου και την Παλαιόχωρα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε περιοδεία τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στην πόλη του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στην Ιεράπετρα, ενώ η παρουσία στα αστικά κέντρα του νησιού θα είναι συνεχής.

Στόχος των περιοδειών είναι η συζήτηση με τους κατοίκους και τους εργαζομένους γύρω από όλα τα τοπικά, οικονομικά, πολιτικά ζητήματα και η ανάδειξη του προγράμματος πάλης και διεκδικήσεων που καταθέτει η «Ανυπόταχτη Κρήτη» τα επόμενα χρόνια με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές. Όπως αναφέρεται και στη διακήρυξη της κίνησης που μοιράζεται εμείς «αγωνιζόμαστε για μία Κρήτη που οι κάτοικοι της θα ζουν και θα εργάζονται με αξιοπρέπεια, ενάντια στα σχέδια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου που σκοπεύουν να αλλοιώσουν το νησί μας χωρίς επιστροφή, για μια κοινωνία που ο κάθε ένας θα δίνει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα παίρνει ανάλογα με τις ανάγκες του».

Από το γραφείο τύπου