Καθημερινά, από την επομένη κιόλας των εκλογών της B’ Κυριακής, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, δίνει το «παρών» στο γραφείο του, ωσάν να μη μεσολάβησε μια δύσκολη εκλογική μάχη. Οι Υπηρεσίες επανήλθαν στους γνώριμους ρυθμούς.

Σχολιάζοντας, συνολικά και πολιτικά το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε: «Η πρόταση που καταθέσαμε στους δημότες μας είχε σοβαρότητα, ήταν συγκεκριμένη ειδικά για το τι κάνουμε παρακάτω και πως διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις των δημοτών και του Δήμου. Δεν είπαμε κουβέντες που χαϊδεύουν αυτιά… Νομίζω ότι οι δημότες εκτίμησαν ότι είμαστε μια σύγχρονη ομάδα, που κοιτάζει το πώς θα αξιοποιήσει τις συνθήκες και ευκαιρίες που παρουσιάζονται, για να πετύχει νέα πράγματα, αποφεύγοντας να κοιτάζει πίσω ή να ασχοληθεί με τα «μείον» των άλλων δημοτικών συνδυασμών. Στόχος τον οποίο πετύχαμε ήταν να διαμορφώσουμε πρόταση με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε, τα έργα που ετοιμάστηκαν και εξελίσσονται, ώστε στην ερχόμενη δημοτική περίοδο, να δώσουμε στην τοπική κοινωνία να καταλάβει την πολλή δουλειά που έγινε την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Είναι δουλειά ουσίας, προοπτικής για το μέλλον αφού έχουν ολοκληρωθεί και μελέτες που είναι το υλικό για να αναζητήσουμε χρηματοδοτήσεις και από προγράμματα, όταν γίνονται σχετικές προκηρύξεις. Γιατί αυτή την περίοδο τέτοια προγράμματα δεν υπάρχουν.»

 Οι προτεραιότητες

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η στρατηγική της δημοτικής αρχής δεν αλλάζει.

«Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν – τα παιδιά, τα σχολεία και το παραλιακό μέτωπο. Η στρατηγική μας εστιάζει στην αξιοποίηση των μελετών που ετοιμάσαμε και παράλληλα σύνταξη νέων μελετών, για να σπεύδομε εγκαίρως στη διεκδίκηση ένταξης και χρηματοδότησης έργων και όχι την τελευταία στιγμή… Τα πρώτα δύο χρόνια αφιερώσαμε, λόγω και μεγάλης έλλειψης προσωπικού, στο να τελειώσουμε έργα που είχαμε παραλάβει σε εξέλιξη.  Δεν υπήρχαν ώριμες ούτε καν «στο περίπου» ώριμες μελέτες, που να αξίζει κανείς να ασχοληθεί, όπως π.χ. ένα σχολείο, το παραλιακό μέτωπο ή κάτι για να στηριχθούμε πάνω του και να το προχωρήσουμε. Η λογική ήταν να τελειώσουμε παραλάβαμε, να σχεδιάσουμε και ωριμάσουμε έργα και να τα δημοπρατήσουμε».

 

Συνεργασίες

Ο Αντώνης Ζερβός, αν και μεσολαβεί ολόκληρο το καλοκαίρι, έχει ήδη κάνει επαφές με παράγοντες της μειοψηφίας, αφού είναι δεδομένο ότι θα αναζητηθούν συνεργασίες μιας και ο επικρατήσας συνδυασμός «Δικαίωμα στην πόλη» αν και εξέλεξε τους περισσότερους, δεν διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του λείπουν 2 για το «μαγικό αριθμό» των 14  για την ψήφιση αποφάσεων από συνολικά τους 27 από τους οποίους αποτελείται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

Είναι επίσης γνωστό ότι αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή και με καταγεγραμμένο το νέο «χάρτη» του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν γίνει επαφές των δύο «μονομάχων» της δεύτερης Κυριακής με τους άλλους συνδυασμούς, στο πλαίσιο διερεύνησης του προσφερόμενου πεδίου συνεργασιών και στήριξης.

 

Τελευταία φορά

Ο Αντώνης Ζερβός δεν έκρυψε – μάλιστα το δήλωσε δημόσια στο εκλογικό του κέντρο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής – ότι είναι η τελευταία φορά που θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Το επιβεβαίωσε και με τις δηλώσεις που έκανε στην ΑΝΑΤΟΛΗ: «Το είπα και το εννοώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσουμε το έργο που έχομε ξεκινήσει. Παράλληλα θα ετοιμάσουμε έργα, δηλαδή μελέτες προοπτικής, για την επόμενη δημοτική αρχή. Αυτές τις δύο θητείες είχα στόχο να αναδειχτούν νεώτερα στελέχη για να διαδραματίσουν ρόλο τα χρόνια που ακολουθούν στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Θεωρώ ότι ήδη έχουν φανεί τέτοια πρόσωπα. Εξ άλλου, οι άνθρωποι που από τη δεκαετία του 1980 είμαστε στα τοπικά πράγματα, διαχειριστήκαμε και δρομολογήσαμε την πορεία του Δήμου. Οι νέοι άνθρωποι που έζησαν τα τελευταία χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουν και θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν κεντρικούς ρόλους σύντομα».

Στην ερώτηση, αν το συγκεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό που αναδείχθηκε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, θεωρεί ότι επαρκεί για να διοικήσει και να δημιουργήσει, κατευθύνοντας τις τύχες του Αγίου Νικολάου τα επόμενα χρόνια, ο Δήμαρχος είπε: «Στην κοινωνία δεν υπάρχουν αδιέξοδα… Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται, θα προκύψουν κιόλας… Αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι κατ’ ανάγκην μόνο αυτοί που συμμετέχουν τώρα στα δημοτικά πράγματα. Μπορεί να προκύψουν και άλλοι. Το Δημοτικό Συμβούλιο ανανεώθηκε τουλάχιστον κατά τα 2/3».

 

Αιρετοί

Για το αν επαρκούν οι αιρετοί για να στελεχώσουν θέσεις ευθύνης αλλά και ρόλους σχεδιασμού και συντονισμού, ο κ. Ζερβός είπε: «Θα επαναλάβουμε, αυτό που κάναμε την πενταετία που ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο, δίνοντας τη δυνατότητα και σε μη εκλεγμένους να συμμετέχουν στη διοίκηση, γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα να αξιοποιηθούν μόνο εκλεγμένοι, αφού δεν μπορεί όλοι να υπηρετούν ως αποκλειστικής απασχόλησης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών τους. Σκοπεύουμε να δώσουμε ευκαιρίες και σε ανθρώπους που συμμετείχαν μαζί μας στις εκλογές και οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν το έργο του Δήμου από διάφορες θέσεις ευθύνης». Υπάρχουν πρόσωπα σε νομικά πρόσωπα που πιθανότατα θα συνεχίσουν τη δουλειά τους εκεί, είπε ο Δήμαρχος.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. What about a government animal rescue shelter? Permanently chained dogs ,poisoned and dumped kittens and puppies. Collaboration with rescue groups and education at schools. Advertising the law 4039 about passive abuse.

Comments are closed.