Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση και εις βάθος συζήτηση για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών, εστιάζοντας στο νέο εκτελεστικό σχήμα διοίκησης του Δήμου Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη».

Πέντε Αντιδημαρχίες, με εναλλαγή των αντιδημάρχων στη διετία προτίθεται να εφαρμόσει ο δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε από εκείνους που θα επιλεγούν στις θέσεις των αντιδημάρχων, να είναι αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης υπηρετώντας το αξίωμα που θα τους δοθεί για την εξυπηρέτηση των δημοτών και του Δήμου συνολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, στόχος του δημάρχου ήταν να ανιχνεύσει προθέσεις των εκλεγμένων και κυρίως τη διάθεσή τους να δουλέψουν από διάφορα πόστα, αναλαμβάνοντας μέρος των βαρών διοίκησης του Δήμου και των δημοτικών νομικών προσώπων.

 

Κατεγράφησαν οι δυνατότητες

Από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις κατεγράφησαν κατ’ αρχήν οι δυνατότητες που έχουν ως αιρετοί στο νέο δημοτικό διοικητικό σχήμα, ακόμη και οι προτιμήσεις τους, σε συνδυασμό και με το χρόνο που είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν αναλαμβάνοντας εκτελεστικές ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο δήμαρχος ζήτησε από τους εκλεγμένους συμβούλους να του αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το πώς βλέπουν το θέμα της διοίκησης του Δήμου, τις προσωπικές απόψεις, αλλά και την προτίμηση που έχει ο καθένας απ’ αυτούς για τον τομέα που θεωρεί ότι μπορεί να υπηρετήσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Μετά θα ζητήσει να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί τους.

Αποφάσεις για κατανομή αξιωμάτων και θέσεων ευθύνης δεν ελήφθησαν σε πρώτη φάση.

Ερωτώμενος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ήταν μια συνάντηση που επιβάλλεται να γίνει, εξάλλου μια ανάλογη είχε γίνει και μετά την εκλογική νίκη του συνδυασμού το 2014. Στην παρατήρησή μας, μήπως έγινε κάπως νωρίς, ο δήμαρχος απάντησε ότι οι νεοεκλεγέντες που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης θα πρέπει να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα να ενημερώνονται για τα θέματα, τα προβλήματα, το θεσμικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητες, ώστε από 1 Σεπτεμβρίου η μετάβαση στο νέο σχήμα να πραγματοποιηθεί με όσο το δυνατόν λιγότερους «κραδασμούς» και καθυστερήσεις.

Ο κ. Ζερβός χαρακτήρισε το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση και στη συζήτηση που έγινε ως «πάρα πολύ καλό», τονίζοντας ότι υπάρχει διάθεση για δουλειά.

 

Συναντήσεις με τους άλλους συνδυασμούς

Στην ερώτηση αν έχουν προηγηθεί συναντήσεις του ιδίου με τους επικεφαλής των τριών άλλων δημοτικών συνδυασμών που θα εκπροσωπηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχει προλάβει, εξηγώντας ότι έχει σκοπό να ζητήσει να έχει αυτές τις συναντήσεις και να τις ολοκληρώσει μέχρι τέλος Ιουνίου. «Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν με τους εκπροσώπους των άλλων συνδυασμών, αφού είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει ευρεία συναίνεση σε μια σειρά ζητημάτων και συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να προχωρήσει ο Δήμος. Ήθελα να συναντήσω πρώτα τους δικούς μου συνεργάτες και στη συνέχεια να δω τους υπολοίπους», εξήγησε.

«Οι οριστικές αποφάσεις για τη δομή του νέου εκτελεστικού σχήματος διοίκησης του Δήμου θα διαμορφωθούν αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών που θα επιδιώξει να έχει και με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, διευκρίνισε ο κ. Ζερβός.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ