Για τις 8 Ιανουαρίου αναβλήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης του ταμειακού ελλείμματος της Μαρίνας Αγίου Νικολάου. Στη σημερινή εκδίκαση ζητήθηκε αναβολή από πλευράς κατηγορούμενου για λόγους υγείας και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα.

Θυμίζουμε ότι το σημερινό δικαστήριο αφορούσε την έφεση που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος εναντίον της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση και απιστία στην υπηρεσία, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το Φεβρουάριο του 2013, επιβάλλοντάς του φυλάκιση 14 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το αστικό σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή τη διεκδίκηση του  χρηματικού ποσού που θεωρείται ως υπεξαιρεθέν από το ταμείο της δημοτικής επιχείρησης της μαρίνας, το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό είχε απαλλάξει το διοικητικό συμβούλιο με σχετική απόφαση. Κατά της απόφασης αυτής, όπως αναφέρει η πλευρά του κατηγορούμενου, η Δημοτική Επιχείρηση είχε ασκήσει έφεση από την οποία όμως παραιτήθηκε.

Από το δικαστήριο αναμένεται η έκβαση της υπόθεσης ως προς το ποινικό σκέλος, για να εκδοθεί στη συνέχεια απόφαση ως προς το αστικό σκέλος της.

Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό το οποίο έχει προσδιοριστεί ότι υπεξαιρέθηκε είναι 270.000 ευρώ.