Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκο Κατσαράκη συναντήθηκε την Πέμπτη το πρωί ο διεθνής μας μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Γιαννάκης για τις αθλητικές εκδηλώσεις του 2ου BasketballCamp που διοργανώνονται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος από την 1η έως 6 Ιουλίου, από την Ακαδημία που φέρει το όνομα του κορυφαίου μας μπασκετμπολίστα.

Ο Πρύτανης καλωσόρισε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ίδρυμα και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη νέα σχολή «Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού», με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, η οποία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Πανεπιστημίου και ξεκινά τη λειτουργία της το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία στο ΕΛΜΕΠΑ, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που αποκτά η νέα «Σχολή Φυσικής Αγωγής» για τη μεγαλόνησο. Μια Σχολή που «προσθέτει στο νησί», «αξίζει τον κόπο» και μπορεί να προσελκύσει φοιτητές από ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά εκδηλώσεις από ολόκληρη την Ευρώπη και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Το νησί προσφέρεται για παντός είδους αθλητικές εκδηλώσεις και επιπλέον για αθλητικό τουρισμό που μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία. Το ΕΛΜΕΠΑ μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο σε αυτούς τους τομείς μέσω της νέας Σχολής. Ο μεγάλος μπασκετμπολίστας μας προσφέρθηκε να βοηθήσει όπως μπορεί για την δημιουργία της νέας Σχολής αλλά και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το νέο Πανεπιστήμιο που θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.