Λίγες ώρες έχουν απομείνει εν  όψει της κρίσιμης και οριακής τελευταίας γενικής συνέλευσής του ΑΟΑΝ την Τετάρτη (20:00) στο επιμελητήριο του Αγίου Νικολάου. Μία Γ.Σ. στην οποία οι Αγιονικολιώτες καλούνται είτε να δώσουν… ψήφο εμπιστοσύνης στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και να στηρίξουν το σωματείο της πόλης τους, είτε να το αφήσουν στην τύχη του, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το αύριο» ενός συλλόγου που μετρά αισίως 72 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι κι’ αν οι «κυανόλευκοι» μόλις πριν λίγους μήνες πανηγύρισαν τον τίτλο στην Α’ κατηγορία και τη μεγάλη επιστροφή στην Γ’ Εθνική; Παρά τα αρχικά πλατιά χαμόγελα, την αισιοδοξία και την ελπίδα πως ανοίγεται ένα νέο σημαντικό «κεφάλαιο» για τους «κυανόλευκους», τα πράγματα έμοιαζαν δυσοίωνα για την επόμενη μέρα.

Και λέμε έμοιαζαν, διότι πλέον τις τελευταίες μέρες κάτι δείχνει να αλλάζει. Πληροφορίες θέλουν τον Γρηγόρη Κοκολάκη, υπό την τεχνική καθοδήγηση του οποίου η ομάδα πανηγύρισε φέτος τίτλο και άνοδο, να έχει έτοιμη κίνηση που αφορά το «αύριο» του ΑΟΑΝ. Μία κίνηση η οποία θέλει τον ίδιο τον κ. Κοκολάκη να παίρνει στα χέρια του την προεδρία του συλλόγου, έχοντας στο πλευρό του τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Επιχειρηματίες με οικονομική επιφάνεια, που είναι διατεθειμένοι να βάλουν «πλάτη».

Ο Λάμπρος Μάρης είναι ένας μόνο εκ των επιφανών επιχειρηματιών που βλέπει ιδιαίτερα θετικά αυτό το εγχείρημα. Μάλιστα το ρεπορτάζ θέλει τον κ. Μάρη να είναι ενημερωμένος για όλες τις κινήσεις και την πρωτοβουλία Κοκολάκη, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι κοντά και θα αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια. Άλλωστε ο Λάμπρος Μάρης σε συζητήσεις με τους στενούς του συνεργάτες, πολύ πριν εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από πλευράς Κοκολάκη, τόνιζε πως ο συγκεκριμένος είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει και να συσπειρώσει τον κόσμο.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν βέβαια στην κρίσιμη Γ.Σ. της Τετάρτης. Εκεί θα φανεί κατά πόσο έχει… τύχη η πρωτοβουλία Κοκολάκη, ή τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Αν και σε αυτή τη γενική συνέλευσή δεν υπάρξει «λευκός καπνός», η επόμενη μέρα του ΑΟΑΝ θα είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη.

Πέραν των διοικητικών εξελίξεων, ένα άλλο θέμα που «καίει» τους «κυανόλευκους» είναι το γηπεδικό και οι ανακατασκευή του χλοοτάπητα. Η ομάδα έχει πάρει δεσμεύσεις από το δήμο ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όμως κανείς δεν είναι βέβαιος ότι θα μπορεί να μπει στο «σπίτι» της από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Το ερώτημα σε όλα τα ανωτέρω είναι τι ΑΟΑΝ ονειρεύονται οι φίλοι του; Θέλουν ένα σωματείο που θα εκπροσωπήσει με αξιώσεις το λασιθιώτικο ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν ή απλά δεν τους απασχολεί το «αύριο»; Μήπως ήρθε τελικά η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση;

Ο χρόνος είναι αμείλικτος. Η πρωτοβουλία Κοκολάκη δείχνει να ανοίγει ένα «παράθυρο» ελπίδας, όμως τίποτα αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο. Αν ο κόσμος δεν εκφράσει το έμπρακτο ενδιαφέρον του και σε αυτή τη γενική συνέλευση για το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας, το «αύριο» θα φαντάζει εξαιρετικά αβέβαιο.

Την Τετάρτη θα γνωρίζουμε… Θα γνωρίζουμε εάν ο ΑΟΑΝ θα έχει το μέλλον που του αξίζει. Τα ψέματα τέλειωσαν. Είδομεν…

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ