Στις πτήσεις εσωτερικού επιτρέπεται στους επιβάτες να συνοδεύονται στην καμπίνα από ένα κατοικίδιο για ιατρικούς ή ψυχολογικούς λόγους. Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε στη διπλανή θέση σκυλιά, γατιά, σκιουράκια ή αλογάκια.

Όποιος θέλει να δει άλογα να πετούν, πρέπει να πάει στις ΗΠΑ. Για να είμαστε ειλικρινείς πρόκειται για άλογα νάνους ύψους 60 με 85 εκατοστά και βάρος που φθάνει τα 45 κιλά. Όπως και να ΄χει όμως το αμερικανικό υπουργείο Συγκοινωνιών επιβεβαίωσε προ ημερών παλαιότερους κανόνες που επιτρέπουν υπό προϋποθέσειςν σε επιβάτες να συνοδεύονται δωρεάν στην καμπίνα του αεροσκάφους από διάφορα ζωάκια, όπως σκυλιά, γάτες ή ακόμα και μικρά άλογα.

Το αμερικανικό υπ. Συγκοινωνιών επιτρέπει την πτήση σε αποκαλούμενα «Service Animals», δηλαδή ζώα που προσφέρουν υπηρεσίες στους κατόχους, όταν υπάρχει κάποια αναπηρία είτε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, τα οποία ωστόσο είναι σχετικά σπάνια. Συνήθως συνοδεύουν επιβάτες που είτε απορρίπτουν τους σκύλους για θρησκευτικούς λόγους είτε είναι αλλεργικοί σε αυτούς. Σημειώνουμε ότι τα ζωάκια που επιτρέπονται στην καμπίνα επιβατών δεν πρέπει να είναι οπωσδήποτε εκπαιδευμένα. Αρκεί να «στηρίζουν ψυχολογικά» τον κάτοχό τους. Οι αμερικανικές αρχές κάνουν εδώ λόγο για «emotional support». Μόνη προϋπόθεση για τον συνταξιδιώτη είναι μια πιστοποίηση γιατρού ή ψυχολόγου.
DW