Η τελετή λήξης του Έτους Ερωτόκριτου 2019, θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία, γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη στο αίτημα για να ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις στην πόλη της Σητείας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επαφών με τον Δήμο Σητείας. «Θεωρούμε πως είναι δίκαιο εκτός τις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι τώρα, να τιμηθεί ο ποιητής στη γενέτειρά του με το κλείσιμο του Έτους Ερωτόκριτου στην πόλη μας, αίτημα που ο Περιφερειάρχης έχει αποδεχθεί», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σητείας.
Να σημειωθεί πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές του Δημάρχου Σητείας με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη για να εξειδικευθεί περαιτέρω η συνεργασία για την καταληκτήρια εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται πως όλες οι δράσεις του Έτους Ερωτόκριτου σηματοδοτούν την διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη του Ερωτόκριτου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.