Στον αγιασμό του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  παρευρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Ο κ. Γουλιδάκης ευχήθηκε στους μαθητές, που ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες, μια καλή και δημιουργική χρονιά αλλά και καλή επιτυχία  στους καθηγητές οι οποίοι καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή δύναμη και υπομονή στους γονείς που δίνουν από την πλευρά τους τον δικό τους αγώνα, καθώς εκείνοι είναι οι συνοδοιπόροι στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές και άκουσε από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα ενώ σε δηλώσεις του  επεσήμανε  ότι η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δώσει λύσεις σε όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Επεσήμανε επίσης ότι η Περιφέρεια καταβάλλει το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, σε τριετή βάση, για τις μετακινήσεις των μαθητών του Λασιθίου.

Ευχές απηύθυναν οι διευθυντές των σχολείων Νίκος Αποστολάκης και Γιώργος Τζώρτζης, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαρία Γάλλου, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων, Γεωργία Κατάσου και Μιχάλης Κλώντζας.