Χωρίς καθηγητές και με μοναδικό παρόντα πλην των ιερέων τον Διευθυντή Μιχάλη Τσακιράκη, τελέστηκε χθες ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο της Κριτσάς.

Πηγαίνοντας το πρωί στο σχολείο, οι γονείς και μαθητές έμειναν έκπληκτοι βλέποντας να μην υπάρχει κάποιος καθηγητής εκτός από τον κ. Τσακιράκη.

Όπως ανέφεραν στην ΑΝΑΤΟΛΗ το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, «ευχαριστούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να έχουμε μια πρωτοτυπία στο Γυμνάσιο Κριτσάς όπου υπήρξε μόνο ο Διευθυντής και κανένας καθηγητής του σχολείου κατά τη διάρκεια του Αγιασμού».

Ήδη απέστειλαν σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας «αφού όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ να πας σε ένα σχολείο όπως αυτό της Κριτσάς και να μην βρεις ούτε έναν καθηγητή, πέραν του Γυμνασιάρχη. Είναι ότι χειρότερο».

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι τα βιβλία στους μαθητές τα έδωσαν οι γονείς.

Όπως τονίζει από την πλευρά του ο Γυμνασιάρχης κ. Τσακιράκης, καθηγητές δεν υπήρξαν χθες καθώς οι δύο μόνιμοι καθηγητές του σχολείου αποσπάστηκαν πριν γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Χθες  εστάλη στο σχολείο Φιλόλογος και καθηγητής για την Παράλληλη Στήριξη, άμεσα αναμένεται και ένας Φυσικο-χημικός, ενώ το επόμενο διάστημα ευελπιστεί πως το σχολείο θα επανδρωθεί και με άλλους καθηγητές από το νέο «κύμα» προσλήψεων που θα κάνει το Υπουργείο.

Αναφορικά με τους καθηγητές αυτούς που θα έλθουν άμεσα στο σχολείο, το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων τονίζουν πως «δεν επαρκούν, με δύο ειδικότητες δεν γίνεται μάθημα. Όταν δεν υπάρχουν καθηγητές ξένων γλωσσών, μαθηματικός, τότε προβληματιζόμαστε. Το σχολείο είναι μικρό και αρχίζουν σιγά-σιγά πολλοί να σκέφτονται και την αποχώρηση από το Γυμνάσιο Κριτσάς για να μετακινηθούν στα Γυμνάσια στον Άγιο Νικόλαο. Κάτι που θα φέρει μείωση αριθμού των μαθητών και θα έχει και ως αποτέλεσμα το σχολείο να κλείσει, κάτι που είναι κρίμα. Και θέσεις εργασίας θα χαθούν και το ίδιο το χωριό θα υποβαθμιστεί».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ