Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου (97 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή) θα τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 1922-2019.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, κατά την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

– Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου.

– Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εκδήλωσης.

– 10 π.μ. Τέλεση μνημόσυνου, στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο.

– Ομιλία για τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής από την κ. Ρίτσα Χατζημιχάλη Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου.

Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας θα γίνει στο χώρο μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές και τους εκπροσώπους των Προσφυγικών Σωματείων.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Ξένος.

Το πρόγραμμα, που έχει ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου, υπογράφει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.