Το παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας συμμετείχε στην  44η   Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού δικτύου Γεωπάρκων  και στο  15ο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων, που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO της Sierra Norte de Seville, από τις 23 έως και 27 Σεπτεμβρίου.    Μας δόθηκε η ευκαιρία, όπως και σε όλες τις διεθνείς συμμετοχές μας, να έχουμε συναντήσεις με συναδέλφους από άλλα Γεωπάρκα, να μάθουμε για τις πρακτικές και την διαχείριση των Γεωπάρκων τους και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλη αυτή την εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στα Παγκόσμια Γεωπάρκα.

Η μεγάλη οικογένεια των Γεωπάρκων μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. 147 σε 41 χώρες, από τα οποία τα 75 βρίσκονται στην Ευρώπη. Εκατοντάδες γεωεπιστήμονες και προσωπικό των Γεωπάρκων από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους στη γεωδιατήρηση, τη γεω-εκπαίδευση και την αειφόρο ανάπτυξη. Ανταλλάξαμε απόψεις, συμμετείχαμε σε workshop  και συζητήσαμε για μελλοντικές συνεργασίες με άλλα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Μάρτιο του 2020  στην  45η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού δικτύου Γεωπάρκων  στο Papuk UNESCO Global Geopark, της Κροατίας.

Το Γεωπάρκο της Σητείας εκπροσωπήθηκε από τον συντονιστή του, Βαγγέλη Περάκη.

Η συμμετοχή μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑ∆Α – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Γεωπάρκο Σητείας