Σε εναλλακτικό σενάριο αξιοποίησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής προσανατολίζεται η δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Κων. Καστελλιανάκης, ο Δήμος σκόπευε κατ’ αρχήν να ενεργοποιήσει με δικό του προσωπικό και μέσα το πάρκο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο κατασκευάστηκε με Κοινοτικά κονδύλια. Χθες επανήλθε στο θέμα ο Αντιδήμαρχος, κομίζοντας πρόταση που έλαβε από το Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετιστών Νομού Λασιθίου.

Ο κ. Καστελλιανάκης, τασσόμενος υπέρ της συνεργασίας του Δήμου με το σωματείο εκπαιδευτών οδηγών, εξήγησε ότι ο Δήμος απευθύνθηκε στους εκπαιδευτές οδηγών, διαπιστώνοντας την αδυναμία από πλευράς του να διαθέσει το πιστοποιημένο προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της δομής αυτής. Η εμπλοκή του Συλλόγου διευκολύνει το σχέδιο αξιοποίησης του πάρκου, είπε ο κ. Καστελλιανάκης, εξηγώντας ότι το θέμα της παραχώρησης της χρήσης του Κυκλοφοριακού Πάρκου στους εκπαιδευτές, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα λάβει και την τελική απόφαση.

Ξεκινώντας, οι εκπαιδευτές θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη λειτουργία του πάρκου. Στην πορεία, ο Δήμος θα κινήσει διαδικασία πιστοποίησης κάποιων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη εργασία με σκοπό, σε δεύτερο χρόνο, να το λειτουργήσει ο ίδιος ο Δήμος, είπε ο αντιδήμαρχος.

 

Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Η παραχώρηση, βέβαια, θα γίνει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι εκπαιδευτές. Συγκεκριμένα, θα τηρείται καθορισμένο πρόγραμμα επισκέψεων από τάξεις σχολείων και το κοινό. Η υποδοχή σχολείων για παροχή κυκλοφοριακής αγωγής από εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών θα πραγματοποιείται πρωινές ώρες, κατόπιν ραντεβού. Δύο φορές την εβδομάδα θα υποδέχονται άλλους πολίτες.  Το συνολικό πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και Συλλόγου Εκπαιδευτών θα συμπεριληφθεί σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, που θα συνυπογράψουν οι δύο πλευρές.

Σήμερα συνεργείο του Δήμου θα επιθεωρήσει τα 20 μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά  αυτοκίνητα. Μετά τη συντήρηση που θα τους γίνει, γιατί βρίσκονται σε αχρησία από τότε που κατασκευάστηκε το Πάρκο, θα αποθηκευτούν σε κοντέινερ το οποίο θα τοποθετήσει ο Δήμος σε χώρο στην είσοδο του πάρκου (που κάποιοι τον χρησιμοποιούν ως χώρο στάθμευσης έως σήμερα). Τα εκπαιδευτικά αυτά οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται τις ώρες λειτουργίας του πάρκου, με ευθύνη των εκπαιδευτών. Κάθε βράδυ θα κλειδώνονται πάλι στο κοντέινερ.

 

Η πρόταση

Στην επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών στις 4 Οκτωβρίου στο Δήμο αναφέρει τα εξής:

«Ζητούμε να μας παραχωρήσετε για χρήση το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αγίου Νικολάου προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε αφιλοκερδώς, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής καθώς επίσης και των πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου, δύο μέρες την εβδομάδα».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του σωματείου Αντ. Στεφανάκης και ο γενικός γραμματέας Χαρ. Ζερβαντωνάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ