Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών της Ιεράπετρας τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι οι άγγελοι είναι και αυτοί δημιουργήματα-κτίσματα του Θεού, όπως ο αισθητός κόσμος, αλλά άυλοι, «λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα». Αφού αναφέρθηκε στην πτώση του Εωσφόρου και στην φωνή του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ προς τους υπόλοιπους αγγέλους «στώμεν καλώς», τόνισε ότι οι Άγγελοι υπηρετούν τον Θεό και είναι οι απεσταλμένοι του κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της θείας οικονομίας, όπως στον Ευαγγελισμό, τη Γέννηση και την Ανάσταση του Κυρίου.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος σημείωσε ότι κάθε όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε να μην στενοχωρούμε τον προσωπικό μας φύλακα άγγελο, προς τον οποίο απευθύνεται η ειδική ευχή στο τέλος του Μικρού Αποδείπνου, και σε κάθε Θεία Λειτουργία ζητάμε «άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών». Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρους σε όσους και όσες εορτάζουν, και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να τους περιφρουρεί και να τους σκέπει υπό τας πτέρυγας του.

Στον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Εφημέριοι της Ιεράπετρας και παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Αστροπεπάκης.