Πιο πλούσιος και «γεμάτος» ο φετινός στολισμός στον Άγιο Νικόλαο ενώ αναμένονται και αρκετές εκπλήξεις από τους διοργανωτές – κυρίως στο κομμάτι που αφορά στον «ερχομό» του Άη Βασίλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου και υπόσχονται κάτι το «φαντασμαγορικό».
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης τόνισε πως κεντρικός στόχος είναι να μπει σε τροχιά ένα βασικό πρόγραμμα και χρόνο με το χρόνο το κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων να δουλεύεται και να γίνεται ολοένα και καλύτερο.
Η μεγάλη φετινή αλλαγή, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια, έχει να κάνει με τη μεταφορά του εορτασμού της 6ης Δεκεμβρίου, Ημέρας του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου, στο χώρο της Λίμνης, όπου θα τοποθετηθεί και θα φωταγωγηθεί και το 10μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο που – όπως ήδη έχουμε γράψει – έχει παραγγελθεί από το Δήμο.
Τελικώς, όπως ειπώθηκε, το σενάριο να έλθει γνωστός καλλιτέχνης-συγκρότημα την ημέρα αυτή δεν συγκεντρώνει πλέον αρκετές πιθανότητες, με αυτό που εξετάζεται να είναι να εμφανιστούν παιδικές μουσικές μπάντες από τα σχολεία της περιοχής μαζί με σχολές χορού της πόλης.
Επίσης, για τις 6 του Δεκέμβρη υπάρχει η πρόθεση για τη διοργάνωση και ενός «εργοστασίου» σοκολάτας – ζαχαροπλαστικής, να υπάρχουν ξυλοπόδαροι αλλά και «κινούμενα έλκηθρα» που θα κάνουν βόλτες μικρούς και μεγάλους (με άλογα από επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής).

Το Σπίτι του Αϊ- Βασίλη

Κεντρικό ρόλο θα έχει, σε κάθε περίπτωση, στο φετινό πρόγραμμα «Το Σπίτι του Αϊ- Βασίλη» που θα διοργανωθεί από τις 23 έως τις 30 Δεκεμβρίου (με εξαίρεση την ημέρα των Χριστουγέννων), με τον χώρο που φέτος θα το φιλοξενήσει μάλλον να είναι το πρώην Ειρηνοδικείο (διαφορετικά θα φιλοξενηθεί στην δημοτική πινακοθήκη). Ήδη οι υπεύθυνοι έχουν ξεκινήσει τον σχετικό προγραμματισμό για να φτιαχτεί ο χώρος αλλά και για να στηθούν οι δράσεις των ημερών, που καθιερωμένα κάθε χρόνο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παιδιών που θέλουν να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους ασπρογένη Άγιο και να πάρουν από τα χέρια του τα δώρα τους.

Ο φωτισμός

Όσον αφορά στον φωτισμό, πέραν του 10μετρου δέντρου στη Λίμνη, στην κεντρική πλατεία θα υπάρχουν φέτος φάτνη αλλά και ένας μεγάλος φωτιζόμενος άγγελος, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να φωταγωγηθεί και το τρενάκι. Τα δε λαμπιόνια, περιμετρικά της πόλεως, αναμένεται, όπως είπε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωστής Καστελλιανάκης, να ανάψουν περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, βάζοντας μας για τα καλά σε «πνεύμα» εορτών.

Δράσεις

Για τις 28 – 29 Δεκεμβρίου εξετάζεται η διοργάνωση του «Καλικαντζα – run», για τα τρία Σάββατα πριν το «Σπίτι του Αϊ- Βασίλη» (7, 14 και 21 Δεκεμβρίου) έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να διοργανωθεί κάτι «δυνατό» (θα γίνουν και άλλες σχετικές συζητήσεις), ενώ δρώμενα και εκδηλώσεις – που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω – θα γίνουν και σε χωριά του Δήμου.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ