Στη Λισαβόνα βρίσκονται η Ελευθερία Πετρουλάκη και ο Μάριος Αναγνώστου προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος που θα γίνει την Κυριακή (8/12).

Η νικήτρια πριν λίγες εβδομάδες στον μαραθώνιο της Αθήνας και ο νικητής στα 5χλμ. της ίδιας διοργάνωσης θα εκπροσωπήσουν τη χώρας μας στη σπουδαία διοργάνωση και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν καλά εμφανίσεις στα αγωνίσματα τους. Η Πετρουλάκη, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση θα πάρει θέση εκκίνησης στην απόσταση των 8.225 μ. μαζί με άλλες 67 αθλήτριες από 20 χώρες. Η Πετρουλάκη προετοιμάζεται για τις διοργανώσεις της Άνοιξης, όπου θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία σε έναν μαραθώνιο της Ευρώπης. Με παρακαταθήκη την εμφάνιση στην περσινή διοργάνωση, θα συμμετάσχει στην απόσταση των Κ23 (8.225 μ.) ο Μάριος Αναγνώστου, που το 2018 στην κατηγορία Κ20 είχε τερματίσει στην 17η θέση. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλει να το επιβεβαιώσει στη διάρκεια του αγώνα.
Το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι μεγάλο από χώρες όλης της Ευρώπης, αφού έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν σε αυτή 336 Άνδρες και 266 Γυναίκες από 40 χώρες της ηπείρου. Η Πορτογαλία φιλοξενεί για τρίτη φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς έχει αναλάβει στο παρελθόν τον αγώνα του 1997 και του 2010. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας, το Μπέλα Βίστα.