Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Τοπικών Διοικήσεων και μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων, ανεξάρτητο από παρατάξεις, έχει συγκροτηθεί με στόχο να συνεχιστεί η παρουσία εκπροσώπου του Νομού μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ και να προωθηθούν θέματα του Νομού Λασιθίου και των Οικονομολόγων.

Η ψήφος στη Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων αποτελεί μοναδική επιλογή σε ότι αφορά την εκλογή εκπροσώπου από το Λασίθι στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, λόγω του ότι τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης και όχι αντιπροσωπευτικά από κάθε Νομό.

Η Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων πέρα από κάθε κομματική γραμμή και με την στήριξη των συναδέλφων από όλο το Νομό Λασιθίου και όχι μόνο, έχει καταφέρει σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις από το 1998 και έπειτα, να εκλέξει εκπρόσωπο στη θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Συμμετέχουμε και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να είναι το Περιφερειακό μας Τμήμα το πρώτο σε δραστηριότητα, κατά κοινή ομολογία.

Με αίσθημα ευθύνης επιδιώκουμε πάντα να προωθούμε θέματα που αφορούν την περιφέρεια μας και το συμφέρον των μελών μας.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, με τη συμμετοχή μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης συμβάλαμε και πετύχαμε τα παρακάτω:

* Συμμετείχαμε στη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας του ΟΕΕ/ΤΑΚ, το «Ανοικτό Επιμελητήριο» που σαν στόχο έχει την διεξαγωγή ανοικτών συναντήσεων στις οποίες αναπτύσσονται επίκαιρα φορολογικά, λογιστικά και όχι μόνο θέματα. Πραγματοποιήθηκαν ανοικτές συναντήσεις σε Ηράκλειο και Λασίθι.

* Συμμετείχαμε στην οργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου #JobDays ΟΕΕ ΤΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την εταιρεία Skywalker. Στο διήμερο πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης,  Συνεδρίες (Mentoring) με την ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ, ενημέρωση και δικτύωση με επιχειρήσεις, Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα με στελέχη της αγοράς και την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κρήτης (στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE).

* Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μια σειρά από δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία καλύπτουν όλες τις ειδικότητες των μελών μας (φορολογικά, εργασιακά, ΕΛΠ, Μηχανογραφημένη Λογιστική, Digital Marketing κ.α.). Στο Λασίθι έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον 12 σεμινάρια σε φορολογικά – εργατικά θέματα και μια σειρά άλλων πάνω στον τουρισμό, το GDPR κ.α.

* Τα τελευταία τουλάχιστον 21 χρόνια πραγματοποιούνται ανειλημμένα οι Ημέρες Οικονομικής Σκέψης σε Ηράκλειο και Λασίθι, με θέματα που αφορούν την Οικονομία, την Κοινωνία και τις ανάγκες κάθε τόπου. Στο Λασίθι κάθε χρόνο πραγματοποιείται η μια από τις τρείς εκδηλώσεις.

* Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση και βρισκόμαστε στη διαδικασία έναρξης συνεργασίας με το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, καθώς και με το ΚΕΔΙΒΙΜ σε θέματα εκπαίδευσης/πιστοποίησης καθώς επίσης στην καθιέρωση ενημερωτικών συναντήσεων με τους φοιτητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

* Το ΟΕΕ/ΤΑΚ για πρώτη φορά δημιούργησε μια δεξαμενή μεντόρων, από συναδέλφους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Athens Coaching Institute».

* Πήραμε θέση και πραγματοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούσαν τους συναδέλφους μας Λογιστές – Φοροτεχνικούς, Εκπαιδευτικούς καθώς και τους επαγγελματίες όπως την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου, τα ηλεκτρονικά βιβλία, την εφαρμογή των ΕΛΠ κ.α.

* Καταδικάσαμε τις επιθέσεις σε βάρος των συναδέλφων ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

* Συμμετείχαμε στην πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων, όπως συλλογή τροφίμων, αιμοδοσία, οικονομική βοήθεια σε σωματεία και ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.ΤΟ.Ι. με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση παιδικών δωματίων. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου κατάρτιση ομάδας εθελοντών με σκοπό την κάλυψη των φοροτεχνικών υποχρεώσεων των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας.

Από τις προηγούμενες τριετίες συμμετοχής μας στην Τοπική Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ:

* Συμμετείχαμε στις δράσεις μαζί με άλλους φορείς για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

* Δημιουργήθηκε το Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων με παρουσιάσεις εργασιών των μελών μας.

* Συμμετείχαμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, Interreg & Balkan – Mediterranean, από κοινού με εκπαιδευτικά ιδρύματα και Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

* Μετά την δημιουργία της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, με περισσότερους από 3.500 τίτλους βιβλίων πάνω σε οικονομικά και μη θέματα, δημιουργήθηκε η εφαρμογή εύρεσης εργασίας «Αγορά Εργασίας» όπου κάθε συνάδελφος μπορεί να καταθέτει το βιογραφικό και να αναζητά διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης.

* Συνεχίζεται η ηλεκτρονική έκδοση του Περιοδικού «Οικονομολογώντας», σε μορφή  Newsletter, όπου παρουσιάζονται όλες οι δραστηριότητες του τμήματος, έρευνες, άρθρα και απόψεις συναδέλφων.

Σε τοπικό επίπεδο, σε ότι αφορά το Νομό Λασιθίου:

* Κάναμε παρεμβάσεις και καταθέσαμε τις προτάσεις μας σε θέματα που αφορούν τις Τοπικές κοινωνίες όπως τις τοποθετήσεις μας για τις νέες σχολές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου στο Νομό Λασιθίου, για την αναθεώρηση του  Περιφερειακού Χωροταξικού και παλιότερα για  την διαβούλευση των ΑΠΕ, τα Νοσοκομεία του Λασιθίου, για  προγράμματα ΕΣΠΑ και την Τουριστική ανάπτυξη.

* Διοργανώσαμε από κοινού εκδηλώσεις με το Σύλλογο Λογιστών, τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους και άλλους φορείς στις τρεις μεγάλες πόλεις του Λασιθίου για τα πρόστιμα και τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

* Συμμετέχουμε στις Επιτροπές Διαβούλευσης των Δήμων και της Περιφέρειας.

* Πραγματοποιήσαμε σειρά σεμιναρίων και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού Λασιθίου.

Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι η πιστοποίηση των επιμέρους ειδικοτήτων των μελών μας και η ανάδειξη και κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου. Η συνεχής στήριξη πρωτίστως των νέων και ιδιαίτερα των ανέργων συναδέλφων, μέσω της πραγματοποίησης εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσα από τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις, συνεργασίες με φορείς και κυρίως οι παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Καλούμε τους Οικονομολόγους του Νομού μας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων  και να μας ενισχύσουν στην προσπάθεια μας για ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν τους συναδέλφους και το Νομό μας.

 

Οι Υποψήφιοι της ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ για την Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης

 

Αρακαδάκης Γεώργιος του Ανδρέα                 (Διδάσκων ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, Αντιπρόεδρος ΟΕΕ/ΤΑΚ)

Βασαρμιδάκη Ειρήνη του Εμμανουήλ             (Δήμος Ιεράπετρας – Υπεύθυνη Λογιστικού Συστήματος)

Γεροντής Εμμανουήλ του Γεωργίου (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Ζυγάκη Δέσποινα του Εμμανουήλ                   (Οικον/γος MSc. Υπάλληλος Ξενοδ/κής Επιχ. Ιεράπετρα) Κουτρουμπάς Αριστείδης του Ηλία                 (Λογιστής – Σητεία)

Πετράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ                (Εφοριακός Π.Ε., Διδάσκων ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. – Άγ. Νικόλαος)

Φιορέτζης Νικόλαος του Εμμανουήλ               (Ασφαλιστής, Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Χριστουλάκης Κων/νος του Εμμ.                      (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Ψιμάρνης Μιχαήλ του Δημητρίου                   (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Ψυκαράκης Εμμανουήλ του Γεωργίου            (Λογιστής – Σητεία)