Συμπληρώθηκαν, τον Δεκέμβριο του 2019 πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ιστορικής-Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου και του περιοδικού «Αμάλθεια». Σκοπός της Εταιρείας είναι η εν γένει προαγωγή των ιστορικών και λαογραφικών σπουδών του Νομού και της Κρήτης γενικότερα από των αρχαιοτάτων χρόνων και εντεύθεν.

Στην εκδήλωση την Τετάρτη το απόγευμα τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη που σήμερα βρίσκονται εν ζωή. Ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Σταμέλος είπε μεταξύ άλλων: «Αρκετοί απ’ αυτούς που τίμησαν με την υπογραφή τους αυτή την ιδρυτική πράξη δεν βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας. Με αφορμή τη σημερινή μας εκδήλωση καλέσαμε όσα από τα ιδρυτικά μέλη βρίσκονται εν ζωή σήμερα για να τους επιδώσουμε ένα αναμνηστικό δίπλωμα που εκδώσαμε ειδικά για τη σημερινή μας τελετή».

Τιμήθηκαν οι: π΄ Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, Δημοσθένης Νιωτάκης, Ευστράτιος Κουρουπάκης, Ηλίας Καρύδης, Ιωάννης Χαμηλός, Σταύρος Ιωάνν. Αρακαδάκης, Γεώργιος Αγγελάκης, Ευαγγελία Κουτουλάκη, Νικόλαος Γιατζάκης και Σταυρούλα Ορφανουδάκη-Αρακαδάκη.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ