Ένας στους 11 οδηγούς βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατά την διάρκεια εξόρμησης για αλκοτέστ που πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής η Τροχαία Αττικής.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης, με αλκοτέστ, που έχει καθιερωθεί τον τελευταίο καιρό και η οποία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής, τα ξημερώματα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι (αλκοτέστ) σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από τους 138 παραβάτες, όπως φαίνεται σε πίνακα με τα στοιχεία, οι 110 ήταν άνδρες (79,7%) και 28 γυναίκες (20,3%).

Στον πίνακα αναφέρονται αναλυτικά και οι παραβάσεις κατά ηλικία, που δείχνουν ότι οι αυτοί που πίνουν περισσότερο είναι από 31-50 ετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.