Ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, της Μικτής και της Παιδικής – Νεανικής, έκοψε την βασιλόπιτά του, το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

«Η Χορωδία μας έχει βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά»
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τζάβλας αναφέροντας ότι «είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι κοντά σας απόψε. Ευχαριστούμε το μαέστρο Μανώλη Κανακάκη γι’ αυτές τις υπέροχες μελωδίες, τις οποίες εκφράζεται μέσα από την καρδιά σας. Κάθε συναυλία είναι καλύτερη από την άλλη από την προηγούμενη που σημαίνει ότι έχετε βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά».
▪ Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Χορωδίας κ. Πόπη Μαλλιαρόζη ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στο κόψιμο της πίτας. Ευχήθηκε χαρούμενη μουσική χρονιά με υγεία. Ιδιαίτερες ήταν ευχαριστίες της στον πατέρα Γεώργιο, στον αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου Χάρη Αλεξάκη, στον ΠΑΟΔΑΝ, τα ΜΜΕ και στο μαέστρο Μανώλη Κανακάκη «τον πρωτεργάτη της προσπάθειάς μας».

«Η χορωδία μας καλλιεργεί καλύτερους δημότες»
Ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας και το μαέστρο για το έργο τους: «Η μικτή χορωδία κάθε χρόνο μεγαλώνει και αυτό είναι ενδεικτικό της καλής δουλειάς που γίνεται. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και είναι πολύ σημαντικό ότι έχει βγει και έξω από τα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου. Το έργο του Μανόλη Κανακάκη είναι σημαντικό για τον τόπο».

«Η Χορωδία είναι δουλειά πολλών»
Ο μαέστρος Μανώλης Κανακάκης ανέφερε ότι «η μουσική είναι κάτι πολύ φυσικό στον άνθρωπο… ρέει από μόνο του, ειδικά στις μικρές ηλικίες και είδατε το αποτέλεσμα της δουλειάς, δύο μόνο μηνών, στη συναυλία των Χριστουγέννων. Κάθε χορωδία είναι ένας ολόκληρος ο οργανισμός, με προβλήματα και δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν.. και αυτά δεν ξεπερνιούνται αν δεν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που είναι αποτελεσματικοί και βοηθάνε το έργο σου».
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ