Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάπλαση του παραλιακού. Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ενημέρωσαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Μελετών του δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη αλλά και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

«Στον παραλιακό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Λεωνίδα Κλώντζα στην ΑΝΑΤΟΛΗ, αυτό που κάνουμε τώρα είναι η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Θέλουμε να έχουμε συγκεκριμένο πλάτος δρόμου και το υπόλοιπο να είναι πεζοδρόμιο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική μελέτη η οποία θα ακολουθήσει και προβλέπει ότι μπροστά από τα μαγαζιά θα είναι ένα μεγάλο πεζοδρόμιο για να κινείται ο κόσμος σωστά. Σε αυτό το πεζοδρόμιο θα δημιουργηθούν και σκίαστρα και θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Όσο για το πεζοδρόμιο που φτιάχνουμε τώρα, ένα κομμάτι μπορεί να παραμείνει ή να μειωθεί ή να ανακατασκευαστεί. Στον παραλιακό προβλέπεται να γίνει αναμόρφωση του πράσινου γιατί είναι πολύ παλιό και έχει χάσει την οργάνωση του», ανέφερε η κ. Πρατσινάκη.

Κατόπιν παρουσίασε μία προμελέτη, τι προβλέπεται να γίνει στον παραλιακό (την προμελέτη είχε παρουσιάσει προ καιρού αναλυτικά η ΑΝΑΤΟΛΗ).

«Η προμελέτη συντάχθηκε από μια μεγάλη ομάδα και προβλέπει ότι σε δέκα σημεία κατά μήκος του παραλιακού θα γίνουν παρεμβάσεις διαφορετικού στυλ και λειτουργίας, για να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αυτά τα δέκα σημεία θα φέρουν τον περιπατητή πιο κοντά στη θάλασσα, καθώς θα υπάρχουν κατεβάσματα είτε με ράμπα είτε με διάδρομο. Έτσι κερδίζουμε χώρο για τους πεζούς και ταυτόχρονα τους αλλάζουμε επίπεδα», είπε η κ. Πρατσινάκη.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου