Αναφορικά με το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών (πέργκολες-σκίαστρα κλπ.) μπροστά στα καταστήματα του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα τα καταστήματα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Πράγματι υπάρχει ο Νόμος 4504/2017, όπου στο άρθρο 96 αναφέρει για τις παραπάνω κατασκευές ότι πρέπει να κατεδαφιστούν εντός χρονικού διαστήματος ενός χρόνου και να εκπονηθεί μελέτη για νέες πέργκολες με βάση κάποια κριτήρια (ένταξη στο περιβάλλον- πρόσβαση ΑΜΕΑ κλπ).

Όμως σήμερα μετά από συζήτηση, που είχαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, μας ενημέρωσε ότι με δική του πρωτοβουλία στις 13 Φεβρουαρίου έχει τεθεί από το υπουργείο του σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις».

Το παραπάνω νομοσχέδιο στο άρθρο 57 αναφέρει ακριβώς ότι: «Παρατείνονται οι προβλεπόμενες στο άρθρο 96 του Ν.4504/2017 αποκλειστικές προθεσμίες προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την εκπόνηση των προβλεπόμενων, στις εν λόγω διατάξεις, μελετών και για την καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών».

Το νομοσχέδιο αυτό, αφού τελειώσει  ο χρόνος διαβούλευσης, θα πάει προς ψήφιση στη βουλή σε είκοσι ημέρες περίπου. Αυτό σημαίνει ότι παρατείνεται η καθαίρεση των σκιάστρων -περγκόλων μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών, και αναφερόμαστε σε Μελέτες, οι οποίες ούτε καν έχουν ανατεθεί, ούτε καν έχουν αρχίσει να εκπονούνται.

Για τη ΔΗΜ. Τ.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ν.Δ.

Ο πρόεδρος

Ντίνος Κατσιδονιωτάκης

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εαν εχει παρελθει το χρονικο διαστημα που προβλεπει ο νομος και δεν εχει ψηφιστει ο καινουργιος (αρα υπαρχει μονο ο τρεχων) τοτε οι κατασκευες ειναι παρανομες και πρεπει να κατεδαφιστουν. Δεν μπορουμε να γινομαστε συνενοχοι σε μια παρανομια επειδη ΘΑ ψηφιστει καποιος νομος ΚΑΠΟΤΕ. Ο κυριος που υπογραφει την παραπανω ανακοινωση παραδεχεται εγγραφως οτι εφοσον εχει παρελθει το προβλεπομενο χρονικο διαστημα τοτε παρανομει και δεν ασκει τα καθηκοντα του (παραβαση καθηκοντος). Ειναι σαν να λεει καποιος οτι μπορει να κλεβει γιατι καποτε θα βγει ενας νομος που θα το επιτρεπει, ή οτι αλλο τρελο σκεφτειτε.
    Οι νομοι υπαρχουν,εφοσον δεν εχουν καταργηθει ή αντικατασταθει συνεχιζουν να ισχυουν και η εσκεμενη μη εφαρμογη τους συνιστα επισης παραβαση.

Comments are closed.