Η κοπή της βασιλόπιτας του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που έγινε στο Ηράκλειο, συνδυάστηκε φέτος με δύο στοιχεία που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το πρώτο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, αφορά τη νέα Διοικούσα Επιτροπή και τα νέα όργανα Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Επιμελητηρίου και θα έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης του τμήματος τα επόμενα χρόνια, με τον Μιχάλη Χωραφά, τον πρώτο Λασιθιώτη πρόεδρο στο τιμόνι του φορέα. Το δεύτερο στοιχείο, εξίσου σημαντικό και ενδιαφέρον, ήταν το γεγονός πως η νέα διοίκηση επέλεξε να τιμήσει τα μέλη της που υπηρέτησαν ή υπηρετούν από τη θέση του Δημάρχου τις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Κρήτης. Και είναι αλήθεια πως είναι αρκετοί οι μηχανικοί, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, που υπηρέτησαν ή υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Ίσως γιατί, σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, απαιτείται ρεαλισμός που διαθέτουν από την επιστημονική τους γνώση και κατάρτιση οι μηχανικοί.

Να σημειωθεί πως από τον Άγιο Νικόλαο τιμήθηκαν ακόμα οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Λουκαράκης και Γιώργος Μενεγάκης, ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Αντώνης Χουρδάκης, ο πρώην Νομάρχης Λασιθίου και πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας Μανόλης Μαστοράκης και Γιάννης Αγιαννιωτάκης και από την Σητεία ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Πετράκης και ο πρώην δήμαρχος Ιτάνου Γιάννη Περάκης

 Η πρωτοβουλία αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετική και επιτυχημένη. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ ανέδειξε την πρόθεσή του για συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

«Θα τείνουμε χείρα συνεργασίας στους φορείς αυτοδιοίκησης της Κρήτης ώστε να καλύψουμε μέσω προγραμματικών συμβάσεων αντικείμενα στα οποία μπορούμε να γίνουμε χρήσιμοι», τόνισε ο κ. Χωραφάς, αποτυπώνοντας την βούληση της νέας Διοικούσας Επιτροπής να διαδραματίσει ένα ρόλο συνεργάτη και βοηθού για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά κι ένα ρόλο χρήσιμου εταίρου στην προσπάθεια να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ