Με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την οποία το Έθνος εορτάζει την Παλιγγενεσία και την επανάκτηση της Ελευθερίας του, στις 11.00 π.μ., θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών και Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Η συμβολική αυτή ενέργεια θα πραγματοποιηθεί για την ηθική ενίσχυση του λαού μας, κατά την περίοδο της ισχυρής δοκιμασίας που η Πατρίδα και η ανθρωπότητα υφίσταται, αλλά και για την απόδοση τιμής στους Αγωνιστές του 1821, τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με τον αγώνα και την θυσία τους, έκτισαν εκ του μηδενός την σύγχρονη Ελλάδα και το περήφανο Έθνος μας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος καλεί τον λαό μας να υψώσει την Ελληνική Σημαία στις οικίες του.

Παρακαλεί, επίσης,  όλους μας, μικρούς και μεγάλους, συντονισμένοι στον ήχο της καμπάνας  να εξέλθουμε στις αυλές και τα μπαλκόνια, για να ψάλλουμε με ένα στόμα και μια καρδιά το τροπάριο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…» προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Εθνικό Ύμνο της ευλογημένης μας Πατρίδος.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως