Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του, ότι αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του COVID – 19, από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας σε καθημερινή επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας ΠΟΕΕΤ, με ΥΠΕΥΘΥΝΗ συνδικαλιστική δράση προσπαθεί και ως ένα σημείο το έχει πετύχει να εξασφαλίσει μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους μπροστά σ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

           ΠΕΤΥΧΑΜΕ

  • Την επέκταση του ταμείου ανεργίας για 2 μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
  • Την εφ άπαξ επιδότηση των συναδέλφων ξενοδοχουπαλλήλων που εργαζόταν, κυρίως στον επισιτισμό ύψους 800€ έως το τέλος Απριλίου, που οι επιχειρήσεις που εργάζονται έκλεισαν με διοικητική εντολή αλλά και αυτούς ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ 01/03 ΕΩΣ ΚΑΙ 20/03. Παράλληλα για αυτή την κατηγορία συναδέλφων που εχει ανασταλλεί η σύμβαση εργασίας τους δικαιούνται και μείωση ενοικίου για 2 μήνες κατά 40%
  • Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω internet και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα!
  • Συγκεκριμένα:  Οι  άνεργοι το δικαίωμα  των οποίων έληξε από 1η Ιανουαρίου έως  31 Ιανουαρίου θα λάβουν εφάπαξ στις αρχές Απριλίου ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ.
  • Οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε  από 1η Φεβρουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου θα λάβουν το ποσό των 800 ευρώ εφάπαξ ή σε δύο δόσεις εντός του Απριλίου ανάλογα την ημερομηνία λήξης του δικαιώματός τους
  • Όσων το δικαίωμα έληξε αρχές Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι στις αρχές Απριλίου θα έχουν παρέλθει 2 μήνες από τότε, θα λάβουν ολόκληρο το 2μηνο αρχές Απρίλη.
  • Όσων το δικαίωμα έληξε, για παράδειγμα, προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα λάβουν το ένα επίδομα αρχές Απρίλη 400 ευρω και το δεύτερο όποτε συμπληρώνεται το 2μηνο  από τη λήξη του δικαιώματός τους, δηλαδή τέλη Απρίλη.
  • Αντίστοιχα οι άνεργοι το δικαίωμα των οποίων έληξε ή λήγει από 1η Μαρτίου  έως 31 Μαρτίου θα λάβουν το ποσό των 800 ευρώ σε δύο δόσεις, η πρώτη εντός του Απριλίου και η δεύτερη εντός του Μαίου.

Ακόμα έχουμε όμως μπροστά μας πολλή δουλειά!

            ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας των Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφ άπαξ το εποχικό επίδομα να μπούνε κι αυτοί στην ρύθμιση
  • Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπούνε κι αυτές στην ρύθμιση!

Για όλα αυτά τα αιτήματα μας έχουμε στείλει e-mail στο Yπουργείο Τουρισμού και έχουμε την δέσμευση του Υπ. κ. Θεοχάρη πως θα τα εισηγηθεί και θα τα στηρίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Όσο αφορά το πως θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους να πούμε το εξης.

Για την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά 2 μήνες αυτό θα γίνει αυτόματα καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στο σύστημα!

Για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο γι αυτό θα πρέπει να είμαστε σε επαφή με τους εργοδότες και τους λογιστές των επιχειρήσεων ώστε μόλις ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν οι αιτήσεις!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !!!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ  ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!!

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνονται από το  Σωματείο τους στο τηλ επικοινωνίας 6948404454 και από το site της Ομοσπονδίας μας www.poeet.gr και να καλούν στο τηλέφωνο 210-3637756για οποιαδήποτε ερώτηση ή στο e-mail της Ομοσπονδίας info@poeet.gr.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΜΙΧ.ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ 

Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ – ΦΑΖΟΥ