Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της αντιδημάρχου κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γεωργίου Γιακουμάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Καφέ Εστίασης, κ. Εμμανουήλ Μιχελαράκη και του Προέδρου και του γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Ευάγγελου Μπινιχάκη και κ. Μιχάλη Μαυροκουκουλάκη ώστε να συζητηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, καθώς και σε αυτές που πλήττονται λόγω των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά το πέρα της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μία πρωτόγνωρη δοκιμασία λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μετά τη συζήτησή μου με τους φορείς φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αποτελούν ημίμετρα και δεν επαρκούν για την ουσιαστική στήριξη των κλάδων ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζημιά που υφίστανται.

Στο Δήμο Ιεράπετρας λάβαμε άμεσα μία σειρά από μέτρα, που αποσκοπούν στην οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων αλλά δε σταματάμε μόνο εκεί.

Είμαι δίπλα στους επαγγελματίες του Δήμου Ιεράπετρας στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, με κοινό στόχο να εξασφαλιστούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Κυβέρνηση ώστε αμέσως από την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων  να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις που θα έχουν συσσωρευτεί και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες.»