Το βραβείο «Cruise Insight 2020» για την βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών κρουαζιέρας (Enhanced Passenger Experience), απέσπασε ο Δήμος Αγίου Νικολάου και το Λιμενικό Ταμείο, στον διαγωνισμό από το περίφημο περιοδικό Cruise Insight που παρουσιάζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της Seatrade Cruise Global Miami, της μεγαλύτερης έκθεσης της βιομηχανίας κρουαζιέρας παγκοσμίως (σελ. 80-81 https://cutt.ly/4tH4rdj )

Το Βραβείο αφορά το Project Μέτρησης της Απόδοσης του Προορισμού (ΜΑΠ) και των βελτιώσεων που ακολούθησαν μετά την πρώτη μέτρηση σε σχέση με την βελτίωση της υποδομής για την ασφάλεια των επιβατών αλλά κυρίως για την προσφορά άμεσης πληροφορίας για τον προορισμό μέσω της  διασύνδεσης του με το project των έξυπνων πινακίδων με το Ιστορικό, Πολιτιστικό και Γαστρονομικό υπόβαθρο του προορισμού.

«Με το βραβείο αυτό, ανταμείβεται πρωταρχικά, η συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Έστω κι αν σήμερα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσπάθεια μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς έτσι ώστε όταν γίνει η επανεκκίνηση να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον Άγιο Νικόλαο και τον προορισμό.

Με ασφάλεια και με καινοτόμες λύσεις έχουμε εξασφαλίσει την μέγιστη διασύνδεση του κάθε επισκέπτη με τον προορισμό μας,  δίνοντας έτσι την δυνατότητα για μεγαλύτερους τζίρους και καλύτερα αποτελέσματα. Η αυξητική πορεία της  κρουαζιέρας και η διεύρυνση της σεζόν είναι ένα επίτευγμα που θα συνεχίσει να ισχύει όταν η κατάσταση το επιτρέψει.

Όλη η ομάδα και ο ειδικός σύμβουλος κρουαζιέρας κ. Γιάννης Μπρας δουλεύουμε για την επόμενη μέρα και είμαστε σε άμεση  επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού και τα κέντρα αποφάσεων των εταιρειών κρουαζιέρας  βοηθώντας στον ομαλό επανασχεδιασμό για όταν η κατάσταση το επιτρέψει.

Ο Άγιος Νικόλαος όπως και όλες οι τουριστικές περιοχές παγκοσμίως διεκδικούμε την θέση μας στο νέο τουριστικό γίγνεσθαι μέσα από τις ποιοτικές υπηρεσίες, την φιλοξενία και την μοναδική Κρητική φύση. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς προγραμματίζουμε για το αύριο και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να καλωσορίσουμε όλους τους επισκέπτες στον τόπο μας», καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου.