Προβληματικό είναι το άδειασμα των καλαθιών στους δημόσιους χώρους στο δήμο Αγίου Νικολάο, που ειδικά τα Σαββατοκύριακα υπερχειλίζουν από απορρίμματα που διασκορπίζονται ρυπαίνοντας πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους.

Ενδεικτικό της μεγάλης ανάγκης για καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα, είναι η εκδήλωση… «κύματος» εθελοντικών δράσεων. Διαπιστώνοντας την αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο έργο, τοπικά σωματεία οργανώνουν το ένα μετά το άλλο, δράσεις καθαρισμού των χωριών. Το θέμα αυτό, βέβαια, έχει προκαλέσει διιστάμενες κριτικές.

Από τη μια επαινείται η πρωτοβουλία και αυτενέργεια των τοπικών συλλόγων και μεμονωμένων δημοτών, για εθελοντική δράση ευπρεπισμού των χώρων που ζουν, από την άλλη, επικρίνεται ο Δήμος και η δημοτική αρχή, για «εκμετάλλευση» της διάθεσης προσφοράς τους, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα και την αδυναμία προσφοράς υπηρεσιών για τις οποίες οι δημότες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Ι. Ανδριώτης επισημαίνει με δηλώσεις στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά ότι είναι απαραίτητες οι προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Με αφορμή τον σχολιασμό που γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις πρωτοβουλίες εθελοντών για τον καθαρισμό, κυρίως, διαμερισμάτων του Δήμου μας, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της εκδήλωσης εθελοντικού «κινήματος» για την καθαριότητα στο Δήμο, «από την άλλη όμως με την έκταση που λαμβάνει, θα έπρεπε ο Δήμος να πληρώνει τους εθελοντές, που καλούνται να υποκαταστήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας για υπηρεσίες που οι δημότες πληρώνουν μεν ανταποδοτικά τέλη, χωρίς όμως ανταπόδοση», είπε ο κ. Ανδριώτης.

Πρόσθεσε δε ότι «ο Δήμος έχει καταφέρει να γίνει ένας πολύ καλός εισπρακτικός μηχανισμός», αλλά ό,τι εισπράττει και συγκεντρώνει στα ταμεία του, θα πρέπει να τα επιστρέψει στους δημότες με τη μορφή έργων υποδομής και υπηρεσιών, με στόχο διαρκή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητάς του.

«Αν μετά από την ανάληψη υπηρεσίας από τους 35 εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, διαπιστώσω ότι εξακολουθεί και υπάρχει πρόβλημα στην καθαριότητα, τότε θα γίνει χαμός…», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία».