Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που για 2η χρονιά συμμετείχαν  στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων, OLYMPIAD 2020,  με 2 ομάδες, κατακτώντας την 7η και 15η θέση. Ενώ ανάμεσα στις 32 ομάδες από την Ελλάδα  κατέκτησαν την 5η και 10η θέση Ο διαγωνισμός διεξήχθη την Παρασκευή 28/02/2020 και ώρα 9:00 GMT on-line στην Αγγλική Γλώσσα ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη. Μετείχαν 272 Γυμνάσια και Λύκεια με 1000 μαθητές από 10 χώρες της Ευρώπης και της Ν. Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά στην Αγγλική Γλώσσα από την πλατφόρμα για θέματα Φυσικών Κινδύνων (Σεισμοί, Χιονοστιβάδες, Τυφώνες και Κύματα καταιγίδας) και Τεχνολογικών κινδύνων (Αστοχία φράγματος και Ραδιολογικά ατυχήματα), οι μαθητές μας έγραψαν ένα κείμενο στην Αγγλική Γλώσσα με τίτλο  «Τι μας εντυπωσίασε πέρα από τα προφανή;».

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η Προώθηση μίας κουλτούρας ασφάλειας στους ανθρώπους της νέας γενιάς, η Συνειδητοποίηση των επιπλοκών των ενεργειών τους και του τρόπου σκέψης τους και η Αντικατάσταση του φόβου με μία κουλτούρα προετοιμασίας. Στο σκεπτικό αυτό εντάξαμε το συγκεκριμένο Διαγωνισμό στη διδασκαλία των μαθημάτων (Φυσική,  Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Αγγλικά και Νεοελληνική Γλώσσα) με σκοπό να δημιουργήσουμε ενημερωμένους πολίτες που μπορούν να δράσουν για την περιοχή και τη χώρα τους.

Οι Ομάδες: “The Hazardous Kids of Chandras”  Γ΄ τάξη Ζερβάκη Φωτεινή, Κουνδουράκη Παρασκευή, Κουφάκης Παναγιώτης.

“ The Junior Hazardous Kids of Chandras” Α΄ τάξη Ζαφειράκη Νικολέτα, Ζερβάκης Μιχάλης, Κοντολαιμάκη Βάλια, Κουνδουράκη Μαρία.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί   Χρηστάκη Αγγελική  Αγγλικής Γλώσσας

Παπαδάκη Μαρία Γεωλόγος

Οικονομάκη Μαρία Φιλόλογος

Από το 1987, η Ανοικτή Μερική Συμφωνία για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών (EUR-OPA) υπό την αιγίδα της European and Mediterranean Major Hazards Agreement, αποτελεί την πλατφόρμα συνεργασίας, στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταξύ 25 χωρών της Ευρώπης και της Νότιας Μεσογείου. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε συνεργασία με την Κυπριακή Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

 

 

Α Γυμνασίου

“he Junior  Hazardous Kids of Chandras”