ΑρχικήVideoΚωστής Ζαχαριάς: "Τα καταστήματά εστίασης να μην 'σφραγίζονται' σε περίπτωση παρανομιών,...

Κωστής Ζαχαριάς: “Τα καταστήματά εστίασης να μην ‘σφραγίζονται’ σε περίπτωση παρανομιών, να υπάρχουν μόνο πρόστιμα – Είναι θέμα επιβίωσης για τον κλάδο μας” (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Κωστής Ζαχαριάς και το Δ.Σ. του Συλλόγου παραβρέθηκαν την Πέμπτη στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Επιμελητήριο Λασιθίου, συνομιλώντας μάλιστα και στήνοντας ένα μικρό «πηγαδάκι» μαζί του λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Στην τοποθέτησή του ενώπιον του υπουργού, ο κ. Ζαχαριάς τον ενημέρωσε για το κλείσιμο των καταστημάτων, τονίζοντας πως «πλέον αυτά που ζητάμε είναι για τον κλάδο μας θέμα επιβίωσης».

Ανέφερε επιγραμματικά τα αιτήματα του Συλλόγου (αν και τα περισσότερα όπως και ο ίδιος είπε δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του κ. Θεοχάρη), στεκόμενος στις εργοδοτικές εισφορές και στη μείωση του ΦΠΑ. «Δεν γίνεται να πληρώνουμε το ίδιο με πριν, τη στιγμή που η κίνηση μας είναι μειωμένη κατά 60%». Όπως ανέφερε, το 25% των καταστημάτων της πόλης παραμένουν ακόμη κλειστά «και δεν γνωρίζουν και τι θα κάνουν, μας προβληματίζει τι θα γίνει το χειμώνα, είμαστε μια μικρή πόλη που στηρίζεται στον τουρισμό και εάν δεν δουλέψουμε στη σαιζόν φοβόμαστε για τον κλάδο».

Τόνισε επίσης την ανάγκη παράτασης της μείωσης των ενοικίων για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα και πέραν του τέλους Αυγούστου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη «να ξαναδουν οι γιατροί και οι αρμόδιοι φορείς τα 2 τ.μ. ανά πελάτη», εφόσον όπως είπε και οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους τηρούν τις αποστάσεις (1,70 μ. από τραπέζι σε τραπέζι).

Ο κ. Ζαχαριάς στάθηκε και στο κομμάτι των προστίμων σε πιθανή μη τήρηση των μέτρων. Όπως τόνισε «τα καταστήματά μας δεν πρέπει να σφραγίζονται σε περίπτωση παρανομιών, να υπάρχουν μόνο πρόστιμα, από τη στιγμή που μας κλείσουν, ρίχνουν και την ταφόπλακα στο μαγαζί αυτό που κλείνουν».

Επίσης, σημείωσε πως το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο προκειμένου να μπορεί να ενταχθεί σε αυτό και ο κλάδος της εστίασης, και πρόσθεσε πως από τα ΤΕΠΙΧ «κανείς συνάδελφος δεν έχει πάρει το παραμικρό, όλοι έχουμε απορριφθεί για τον Α ή Β λόγο, έχουμε οι περισσότεροι μικρές επιχειρήσεις χωρίς κανέναν επενδυτή πίσω μας για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση».

«Μην διανοηθείτε να μας πάρετε την ΑΣΤΕΚ από την πόλη»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης αναφέρθηκε στην ΑΣΤΕΚ. «Μην διανοηθείτε κάποια στιγμή να μας την πάρετε από την πόλη» τόνισε ο κ. Ζαχαριάς, λέγοντας πως η σχολή αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στήριξης της εστίαση και ψυχαγωγίας της πόλης «με τους έστω και ελάχιστους φοιτητές να μας στηρίζουν το χειμώνα» όπως ανέφερε.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα