ΑρχικήVideoΗ παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ "Μένουμε Όρθιοι ΙΙ" στον Άγιο Νικόλαο...

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” στον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Το προγράμμα του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” για τη στήριξη της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και την επαναφορά της οικονομίας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Μετά τις εισηγήσεις της συντονίστριας της Τ.Ο, ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου Μαρίας Καφφετζάκη και του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λασιθίου Γιώργου Καλλιντέρη, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης παρουσίασε το κοστολογημένο – πακέτου 13 δισ. ευρώ – πρόγραμμα του κόμματος.

Αναφέρθηκε εν γένει στις κοινωνικές εξελίξεις την περίοδο της πανδημίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σε νέο μέρα με τη μέρα πλαίσιο, και οριοθέτησε τους βασικούς άξονες του: Ένα ενισχυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, γενναία στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, ειδικά μέτρα σε τομείς όπως εστίαση, τουρισμός, κλπ.

Αναφορές υπήρξαν και στα προβλήματα της περιοχής και ειδικά όσον αφορά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό από τους εργαζομένους στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η κ. Καφφετζάκη στην εισήγησή της, έχουν ήδη υπάρξει σχετικές αναφορές από εργαζομένους σε ξενοδοχεία της περιοχής για το ότι τους ζητείται ως αναγκαίος όρος κατά την επαναπρόσληψή τους να υπογράψουν σχετικό όρο που λέει ότι δεν θα ξαναπροσληφθούν για να εργαστούν την επόμενη τουριστική σαιζόν. Στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ εάν θα υπάρξει κάποια αντίδραση σχετικά με το ζήτημα από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θραψανιώτης τόνισε ότι αναμένεται να κατατεθεί σχετική επερώτηση στη Βουλή.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. και με πολίτες.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, που πραγματοποίησε και έναν μικρό χαιρετισμό-παρέμβαση στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας

Πρόσφατα άρθρα