Η Kirstine και ο Jοrgen Faerk είναι Δανοί και έχουν επιλέξει να περνούν μεγάλο διάστημα του χρόνου στην Κρήτη γιατί, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους http://www.faerk.eu «Vores Kritsa» («Η Κριτσά μας») «αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με πολύ καλό κλίμα και πολύ όμορφη φύση».

«Αφού βρεθήκαμε στο νησί, επιλέξαμε να ζήσουμε στην Κριτσά. Εκεί το 2004 βρήκαμε ένα μικρό σπίτι με υπέροχη θέα. Το σπίτι χρειαζόταν ανακαίνιση. Τον επόμενο χρόνο το αγοράσαμε και του δώσαμε το όνομα «Λεμόνι». Το χρησιμοποιούμε ως στούντιο και για τη στέγαση της οικογένειάς μας και των στενών φίλων μας. Το φθινόπωρο του 2007 αγοράσαμε ένα μεγάλο, παλιό ιστορικό σπίτι που απαιτούσε πλήρη ανακαίνιση. Το σπίτι «Λεμόνι» συνδυάστηκε με το «νέο» σπίτι και από τον Οκτώβριο του 2009 είναι η μόνιμη κατοικία μας στην Κριτσά.

Η Κριτσά είναι ένα πανέμορφο, παραδοσιακό χωριό ανάμεσα σε καταπράσινα ελαιόδεντρα. Η Κριτσά έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν ο Jules Dassin το 1957 γύρισε σε ταινία το μυθιστόρημα “Ο Χρυσός Ξανασταυρώνεται”. Στην Κριτσά έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο παγκοσμίως για το καλό ελαιόλαδο που παράγει», αναφέρουν και ολοκληρώνουν τις σκέψεις τους με τα παρακάτω ωραία λόγια: «Με αυτά που διαβάσατε θέλουμε να σας δείξουμε γιατί απολαμβάνουμε την Κριτσά και τους υπέροχους ανθρώπους της που μας έχουν δεχθεί τόσο καλά».

ΥΓ1: Το κείμενο ήταν στα Δανέζικα και η μετάφραση έγινε από το Google translation
ΥΓ2: Στην ιστοσελίδα τους http://www.faerk.eu θα θαυμάσετε αρκετά από τα έργα της Kirstine και του Jοrgen καθώς και πολλές φωτογραφίες της Κριτσάς.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ