Με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών, λόγω των φετινών ειδικών συνθηκών, τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa, ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Εκεί ήταν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, ο κ. Γιάννης Σμπώκος μαζί με τις Διευθύνουσες Συμβούλους του ομίλου Phāea Resort Αγάπη Σμπώκου και Κωστάντζα Σμπώκου, ο διευθυντής κ. Σωτήρης Κρεμαστιώτης και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χάρης Αλεξάκης, Θωμάς Χαριτάκης και Γιώργος Βάρδας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελούντας κ. Γιάννης Δρακωνάκης και Βρουχά κ. Μανώλης Μπεμπελάκης κ.ά.

♦ Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κάθε τι σ΄αυτό το ξενοδοχείο φανερώνει την κουλτούρα, την παιδεία και την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο».
♦ Η Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου τόνισαν ότι «είναι η αρχή μιας πολύ δύσκολης χρονιάς, αλλά αισιοδοξούμε».

Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε ότι «μετά από αίτηση την οποία είχε υποβάλει, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στον κ. Γιάννη Σμπώκο την «Ανωτάτην Τιμητικήν Διάκρισιν, τον Σταυρόν των Αγίων Ενδόξων και Πανευφήμων Αποστόλων Παύλου του Πρωτοκορυφαίου και Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης».

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής 10 Ιουλίου