Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Κων. Ζαχαριάς επεσήμανε στη συνάντηση με τον γραμματέα του «ΜεΡΑ25» Γιάνη Βαρουφάκη στο Επιμελητήριο Λασιθίου ότι ο κλάδος απασχολεί στην ευρύτερη περιοχή περί τους 2.500 εργαζόμενους, το 60% – 70% των οποίων δεν έχει ακόμη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις, αφού δεν υπάρχει ούτε η απαιτούμενη τουριστική κίνηση ούτε ένα πρόσθετο κίνητρο για να συμβεί, όταν μάλιστα ο τζίρος των περισσότερων επιχειρήσεων έχει μειωθεί πάνω από 60%.

Ο κλάδος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ζητά επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη μείωση που έγινε στο ΦΠΑ για τον καφέ και τα αναψυκτικά, τον οποίο οι επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να μετακυλήσουν στον πελάτη και ζήτησε μείωση ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση ώστε να μείνει κάτι στην τσέπη του επιχειρηματία για να επιβιώσει η επιχείρηση.

Πρότεινε, η μείωση του ενοικίου των καταστημάτων να παραταθεί μέχρι τέλος του έτους, πέραν δηλ του Αυγούστου, και να επαναπροσδιοριστεί το πρωτόκολλο για τη χωρητικότητα των καταστημάτων σε τραπεζοκαθίσματα.

Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδο έχουν εξαιρεθεί από τα αναγγελθέντα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις έκτακτες ενισχύσεις που πέρασαν. Καυτηρίασε το ισχύον καθεστώς των εταιρειών είσπραξης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει τάξη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.