Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 5 του μήνα τα δρομολόγια του  επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Express Pegasus με τα οποία θα συνδέεται η Σητεία με τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα την Κάσο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται και από την πλευρά του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το πλοίο θα παραμείνει δρομολογημένο στη γραμμή μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια πλην Σαββάτου εκκινώντας το ταξίδι κάθε μέρα στις 10 το πρωί από το λιμάνι της Σητείας.

Αναφερόμενος στη  νέα ακτοπλοϊκή γραμμή τόνισε ότι με την απόφαση αυτή ικανοποιείται παλαιό αίτημα της  Σητείας να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με τα Δωδεκάνησα. Πρόκειται όπως είπε για ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα ενισχύσει δυναμικά το τουριστικό ρεύμα από και προς  την Σητεία, προσφέροντας ταυτόχρονα και την δυνατότητα σε όσους βρίσκονται στην Κρήτη να ταξιδέψουν ταχύτερα προς τους βασικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων.

Η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ, σήμερα το πρωί, συνέπεσε με την άφιξη και αναχώρηση του πλοίου της γραμμής , Ε/Γ –Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ  – το οποίο επίσης περιλαμβάνει στα δρομολόγια του την Κάσο , Κάρπαθο, Ρόδο – ανοικτά στο λιμάνι της Σητείας….

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ