Δύο Αυστριακοί  23χρονοι άνδρες  εκ των οποίων ο ένας θετικός – ασυμπτωματικός – στον κορονοιό μεταφέρθηκαν χθες αργά το βράδυ από τη Σητεία στο ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο. Ο δεύτερος  υποβλήθηκε χθες σε τεστ και αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι  23χρονοι έφθασαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να μεταβούν για διακοπές στην περιοχή του Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας.  Στο αεροδρόμιο τους έγινε τεστ – στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου όπως ανέφεραν οι ίδιοι. Το τεστ ήταν θετικό για τον έναν. Τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, ειδοποιήθηκε η μονάδα που επρόκειτο να διαμείνουν.

Ακολούθως χθες μεταφέρθηκαν από το Παλαίκαστρο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων – στο Νοσοκομείο της Σητείας, στην μονάδα covid  και με το ασθενοφόρο και πάλι του  ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν χθες στις 11.30 περίπου το βράδυ στο ξενοδοχείο καραντίνας του Νομού στον Άγιο Νικόλαο όπου αναμένεται να παραμείνουν 14 ημέρες.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ