Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης μιλώνας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό είπε ότι διενεργούνται έλεγχοι για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες.

Ο Διοικητής έθιξε, επίσης, το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών από τους γονείς, καθώς έχουν παρατηρηθεί, όπως σημειώνει, εικόνες με παιδιά να βρίσκονται πάνω σε μηχανάκια χωρίς να φορούν προστατευτικό κράνος, σε οχήματα χωρίς ζώνη ασφαλείας ή μεταφορά παιδιών χωρίς να γίνεται από τους γονείς χρήση του παιδικού καθίσματος. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, σε αυτές τις ανεύθυνες οδηγικές συμπεριφορές, δεν θα υπάρξει καμία ανοχή», υπογραμμίζει. Ήδη, μάλιστα, έχουν βεβαιωθεί το τελευταίο διάστημα σχετικές παραβάσεις από την Υπηρεσία.

Εξάλλου, ο κ. Ζερβάκης τονίζει πως το τελευταίο διάστημα οδηγοί και επιβατικό κοινό δείχνουν να συμμορφώνονται με τη χρήση μάσκας κατά την χρήση λεωφορείων, ταξί, εν συγκρίσει με την πρώτη περίοδο, οπότε είχαν βεβαιωθεί σχετικές παραβάσεις.

 

Το φιλότιμο των αστυνομικών

Ερωτώμενος εάν το διαθέσιμο προσωπικό της Τροχαίας επαρκεί για να καλύψει και αυτές και άλλες ανάγκες που υπάρχουν, ο κ. Ζερβάκης σημειώνει πως «είμαστε λίγοι, το προσωπικό της Τροχαίας έχει μειωθεί αισθητά, με αυτό που έχουμε καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».

Την Υπηρεσία άλλωστε δεν απασχολούν μόνο τα προαναφερθέντα ζητήματα, αλλά και το κυκλοφοριακό της πόλης, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου.

«Δυστυχώς το προσωπικό δεν επαρκεί, αλλά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, βασιζόμενοι και στο φιλότιμο των αστυνομικών που υπηρετούν στην Τροχαία», υπογραμμίζει.

Κλείνοντας, ο Διοικητής ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι καθιερωμένες κάθε χρόνο επισκέψεις της Τροχαίας στα σχολεία, ούτως ώστε οι μαθητές να ενημερωθούν για τη σημασία της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, του προστατευτικού κράνους, αλλά και για όλους τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και Οδικής Ασφάλειας που πρέπει να τηρούν. «Όπως λέω, κάθε φορά, κάθε χρόνο, η σημερινή γενιά πρέπει να γίνει μια γενιά καλύτερων και πιο ευσυνείδητων οδηγών».