Σαν αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικό Σώματος Περιφέρειας Κρήτης και σαν εκπρόσωπος των Πυροσβεστών νομού Λασιθίου, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους που με επαγγελματισμό και αυτοθυσία κατάφεραν να σβήσουν το απόγευμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου μια δύσκολη πυρκαγιά στην περιοχή Βαθύ – Καλό Χωριό.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή κατάφεραν να θέσουν γρήγορα σε έλεγχο την πυρκαγιά έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης, ούτε κατοικίες και να γλυτώσει το μοναδικό δάσος που έχουμε στην περιοχή μας.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε, ακόμα και σε όσους μας χαρακτηρίζουν «Ταβλαδόρους», ότι όποτε χρειαστεί είμαστε εκεί και κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… Να προστατεύουμε τον πολίτη και την περιουσία του..

Και πάλι Μπράβο…

Μπράβο όμως και στην Αστυνομία, στην ομάδα διάσωσης Κρήτης, στους εθελοντές και στους πολίτες που πάντα είναι κοντά στο δύσκολο έργο μας , καθώς και στον Δήμο Αγίου Νικολάου και την πολιτική προστασία του Δήμου που πάντα συμβάλει με υδροφόρες και μηχανήματα..

Καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση της συγκεκριμένης πυρκαγιά έπαιξαν και τα εναέρια μέσα (ελικόπτερα) που όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, ενεργοποιήθηκαν κατόπιν παρεμβάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς.

Ο υπουργός Έμπρακτα είναι δίπλα στους Πυροσβέστες του νόμου και σε συνάντηση που είχαμε μαζί του σαν ΔΣ πρόσφατα, έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό.

Κλείνοντας θέλω να πω στον κόσμο του Νομού Λασιθίου, ότι πρέπει να νιώθει υπερηφάνεια και αγάπη για τα σώματα ασφαλείας του νόμου μας , τα οποία είναι εδώ για να τους προσφέρουν ασφάλεια..

Ατσαλάκης Στερεός

Πυροσβέστης