Με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του, εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων του 1ου & 2ου Γενικών Λυκείων Αγίου Νικολάου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα αιτήματα των μαθητών που σχετίζονται με ζητήματα κτιριακών υποδομών και βελτιώσεων των σχολικών μονάδων στον Ξηρόκαμπο, που από την περασμένη Τετάρτη τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές των δύο σχολείων ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για όσα τους απασχολούν (υγρασία στο ταβάνι, σπασμένα παράθυρα, παλιές καρέκλες, χερούλια, έλλειψη ανεμιστήρων, ανάγκη σοβατισμάτων, κ.ά.).

Ο κ. Ζερβός ανέφερε στους μαθητές ότι η σύμβαση για το ήδη δημοπρατηθέν έργο των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ (μονώσεις, συντηρήσεις, κουφώματα, βαψίματα, κλπ) θα υπογραφεί περί τα τέλη του Νοεμβρίου, άρα θα ξεκινήσει, τόνισε, να εκτελείται από το νέο έτος. Στο έργο αυτό εντάχθηκαν, όπως είπε, όλα όσα υποδείχθηκαν την προηγούμενη περίοδο από τους Διευθυντές των σχολείων.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης στους μαθητές να μην χρησιμοποιούν πάντα και μόνο τις καταλήψεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, σημειώνοντάς τους ότι η πόρτα του Δήμου και του γραφείου του πάντα είναι ανοικτή για να συζητούνται όποια ζητήματα τυχόν προκύπτουν και να αναζητούνται λύσεις, πριν αναγκαστούν να οδηγηθούν στην κατάληψη.

Οι μαθητές μετέφεραν στον Δήμαρχο ότι από αύριο το πρωί η κατάληψη σε 1ο, 2ο ΓΕΛ θα λήξει.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Στεφανάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αντώνης Μαυρής, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Βασίλης Ορφανάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Μαρίνος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.