Στη διάθεση των ευάλωτων συμπολιτών μας για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης, συνταγογραφήσεις ή για κάλυψη οποιαδήποτε άλλης ανάγκης στη δύσκολη αυτή συγκυρία της καραντίνας, βρίσκεται η ομάδα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου.

«Το κοινωνικό κομμάτι είναι πρωτεύον και ιδιαίτερα σε όλο αυτό που ζούμε», τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό η πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Πόπη Παγκάλου. «Δύσκολες μέρες, δύσκολοι καιροί, ας ευχηθούμε να περάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εμείς κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε και είμαστε ανοικτοί σε οποιοδήποτε αίτημα και ανάγκη των δημοτών».

Τρεις κοινωνικοί λειτουργοί νοσηλεύτριες, οικογενειακοί βοηθοί, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 08:00-15:30, είναι διαθέσιμοι στο τηλέφωνο επικοινωνίας 28410-86090, προκειμένου, όσο και όπως μπορούν, να σταθούν εμπράκτως δίπλα στους συμπολίτες μας, που στις δύσκολες αυτές ώρες έχουν άμεση ανάγκη από μια χείρα και μια φωνή βοηθείας.

Ήδη πολλοί ήταν οι πολίτες που απευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο τηλέφωνο, ενώ πολλοί, επίσης, ήταν και οι γονείς παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς που κάλεσαν την Ψυχολόγο του ΟΚΥΔΑΝ για παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης.

Όπως μας είπε, μάλιστα, η κ. Παγκάλου, εντύπωση προκαλεί ότι στο παραπάνω τηλέφωνο κάλεσε και μία γυναίκα από την περιοχή της Σπάρτης, που είναι μόνη της και ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει βοήθεια, βλέποντας προφανώς την ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο ΟΚΥΔΑΝ! Γεγονός που, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη που έχουν πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο. Η κοινωνική λειτουργός του «Βοήθεια στο σπίτι» μπόρεσε, σύμφωνα με την κ. Παγκάλου, να βρει τρόπο επικοινωνίας και συνδέσμους με ανθρώπους στην εκεί περιοχή, προκειμένου να φτάσει τελικά βοήθεια στην συγκεκριμένη κυρία.