Στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό μίλησε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Θέσαμε εκ νέου στον Σεβασμιώτατο και τη Θεία Κοινωνία, με το ερώτημα εάν μεταδίδεται μέσω αυτής ή όχι ο ιός να συνεχίζει να απασχολεί και να συζητείται. «Κουβέντα να γίνεται, δεν με προβληματίζει, το θέμα είναι από ποιούς γίνεται και τί στοιχεία έχουν όσοι λένε αυτά που λένε. Έχουν μελέτες, αποδείξεις όσοι λένε ότι κολλά; Εμείς ό,τι λέμε το στηρίζουμε αφ’ ενός στην πίστη μας και αφ’ ετέρου στην εμπειρία 2.000 χρόνων».

Όταν επιμείναμε, ρωτώντας «εάν ακουμπήσουμε κουταλάκι που προηγουμένως έχει κοινωνήσει ένας θετικός στον ιό, δεν θα κολλήσουμε;», ο Σεβασμιώτατος απάντησε πως από τις 17 Μαΐου που άνοιξαν οι εκκλησίες την προηγούμενη καραντίνα μέχρι και τον Οκτώβριο, πόσοι άνθρωποι κοινώνησαν; Πάρα πολλοί, ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός. Γιατί αυτή την περίοδο δεν παρατηρήθηκαν αυξημένα κρούσματα; Την ημέρα της Παναγίας κοινώνησε χιλιάδες κόσμου, γιατί δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα; Εμείς δεν καλούμε κανέναν που δεν πιστεύει να μεταλάβει».

Μεταφέραμε επίσης στον Μητροπολίτη το ερώτημα που θέτουν πολλοί «γιατί όλοι τηρούμε τα μέτρα και οι ιερείς κυκλοφορούν πολλές φορές χωρίς μάσκες;». Ο ίδιος απαντά πως «δεν μπορώ να απαντήσω γενικώς τί γίνεται στη χώρα, εδώ στο Λασίθι, πάντως, από τότε που θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα στους εξωτερικούς χώρους, όλοι οι ιερείς και εγώ φορούμε μάσκες, όταν κυκλοφορούμε».

 

Δείτε επίσης: «Όλοι πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα – Προσευχόμαστε για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το θέμα πίστης να μην το μπερδεύει κανείς με τους κανόνες της φύσης!
    Εδώ η ανθρωπότητα έχει αρρώστιες, ιούς, πανδημίες κλπ, κλπ.
    — Οι ιερείς ΔΕΝ είναι υπεράνθρωποι και είναι ανυπαιύθηνοι όταν το παίζουν μάγκες, έτσι όσον αφορά το θέμα του Κοροναιού!
    — Και θέτω το ερώτημα: Όταν ένας ιερέας έχει προβλήματα υγείας, πώς τα αντιμετωπίζει???
    Καταφεύγει στην Αγία Κοινωνία, ή τρέχει στους λητουργούς υγείας???.-

Comments are closed.