Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία, με βασικά χαρακτηριστικά τη χαμηλή θερμοκρασία, τις ήπιες, προς το παρόν, βροχοπτώσεις στα πεδινά, χιονοπτώσεις που συνεχίστηκαν με διαλείμματα, από χθες, στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης οι οποίες, προοδευτικά αναμένεται ότι θα είναι πυκνότερες, τοπικά. Στις παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές του νησιού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μέχρι πριν λίγο, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ, δεν είχαν αναφερθεί προβλήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση από τον τοπικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ περιορισμένα είναι κάποια ελάχιστα συμβάντα κατάπτωσης βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η χιονόπτωση στην περιοχή του Οροπεδίου είναι ήπια και οι δρόμοι τόσο από την πλευρά των Ποτάμων όσο και από την πλευρά της Χερσονήσου προς Οροπέδιο, διεξάγεται ομαλά.

Πριν από 15’ ξεκίνησε εντονότερη χιονόπτωση, στο Οροπέδιο Λασιθίου. Και ενώ τα σχολεία άνοιξαν κανονικά το πρωί, οι μαθητές προσήλθαν, αλλά αποφασίστηκε στη συνέχεια διακοπή της λειτουργίας τους, από φόβο αποκλεισμού των μαθητών, από την όλο και πιο εντεινόμενη χιονόπτωση.

Ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι ο μηχανισμός σε επίπεδο νομού είναι σε επιφυλακή ενόψει επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Νομού Λασιθίου, με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό αντιμετώπισης προβλημάτων από πιθανές έντονες χιονοπτώσεις, στην παρούσα φάση αλλά και σε βάθος χρόνου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ