Αρχική Κρήτη Ηράκλειο Μαζική δηλητηρίαση σκύλων (αδέσποτων και δεσποζόμενων)

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων (αδέσποτων και δεσποζόμενων)

Από

Ημερομηνία

Από την Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, έλαβε χώρα ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό, με μαζική δηλητηρίαση σκύλων (αδέσποτων και δεσποζόμενων), κοντά στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, Π.Ε. Ηρακλείου.

Ένας ασυνείδητος συμπολίτης μας τοποθέτησε δηλητηριασμένα δολώματα, με συνέπεια πάνω από 25 ζώα να δηλητηριαστούν και τα περισσότερα να καταλήξουν.

Μετά το περιστατικό κλήθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, ο οποίος μετέβει με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί Ντάικα* προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή για τυχόν δολώματα που δεν είχαν καταναλωθεί ή εντοπιστεί, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για επιπρόσθετες απώλειες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γιώργου Μεραμβελιωτάκη, που εδρεύει στο Τυμπάκι, απέδωσε 2 δηλητηριασμένα δολώματα κι έναν ακόμα νεκρό δηλητηριασμένο σκύλο.

Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

*για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά εκπαιδευμένα για ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκυλιά (Κρητική Ομάδα Σκύλων) που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.akokd.gr/page-105.html

Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση.

Πρόσφατα άρθρα